Βαρκελώνη: Εσωσε τρία match point και πήγε στα ημιτελικά ο Μπούστα

Newsroom
Βαρκελώνη: Εσωσε τρία match point και πήγε στα ημιτελικά ο Μπούστα
Συγκλονιστική πρόκριση του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα επί του Ρουντ, παίζει με Σβάρτσμαν στον ένα ημιτελικό του τουρνουά στην Βαρκελώνη.

Μία τρομερή νίκη πήρε στην Βαρκελώνη ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Ο Ισπανός τενίστας στον προημιτελικό με τον Κάσπερ Ρουντ, έχασε το πρώτο σετ με 6-4 και βρέθηκε αντιμέτωπος με τρία match point του Νορβηγού στο δεύτερο.

Οχι όμως τα έσβησε, αλλά στο tie break ισοφάρισε (7-6 με 10-8 το tie break) σε μία συγκλονιστική μονομαχία και τελικά ολοκλήρωσε την ανατροπή κερδίζοντας το τρίτο σετ με 6-3 έπειτα από 3 ώρες και δύο λεπτά αγώνα.

O Ρουντ πήρε το πρώτο σετ και βρέθηκε με τρία match point στο υπέρ του 5-4 με τον Μπούστα να σερβίρει. Ο Ισπανός όμως όχι μόνο τα έσβησε και τα τρία, αλλά έφτασε σε τριπλό σετ πόιντ στο tie break (6-3). Ο Ρουντ όμως του έκανε δύο μίνι break, μείωσε σε 6-5 και σέρβιρε για να ισοφαρίσει 6-6!

Ο Μπούστα του έσπασε το δεύτερο σερβίς και έφτασε σε ένα ακόμη σετ πόιντ, χάνοντας κι αυτή την ευκαιρία! Τελικά, ο Μπούστα με δύο λάθη του Ρουντ, πήρε το tie break 10-8 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τρίτο σετ.

Εκεί με το σκορ 3-2 υπέρ του, ο Μπούστα έκανε το break και έφτασε δύσκολα στη συνέχεια στο 5-2. Στο 5-3 σέρβιρε για το ματς και βρέθηκε πίσω με 0-40 από τον Νορβηγό, όμως γύρισε την κατάσταση και κράτησε το σερβίς του για να πάρει την πρόκριση. Επόμενο εμπόδιο στα ημιτελικά ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Με ανατροπή στα ημιτελικά ο Σβάρτσμαν

Ο Σβάρτσμαν χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να προκριθεί στα ημιτελικά της Βαρκελώνης. Κόντρα στον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, έχασε το πρώτο σετ με 6-3, αλλα έπαιξε σπουδαίο τένις στη συνέχεια, κερδίζοντας τα επόμενα δύο με 6-2, 6-3 μετά από 2 ώρες και 12 λεπτά.

Το παράδοξο στο ματς είναι πως ο Αργεντινός δεν είχε ούτε έναν άσο (8 είχε ο Αλιασίμ), είχε μέτρια ποσοστά σε κερδισμένους πόντους από πρώτο σερβίς (64%), όμως τα λάθη του Αλιασίμ τον έφεραν σε πλεονεκτική θέση και έκλεισε εισιτήριο για την 4αδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα