Βαρκελώνη: Εσωσε τρία match point και πήγε στα ημιτελικά ο Μπούστα

Newsroom
Βαρκελώνη: Εσωσε τρία match point και πήγε στα ημιτελικά ο Μπούστα
Συγκλονιστική πρόκριση του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα επί του Ρουντ, παίζει με Σβάρτσμαν στον ένα ημιτελικό του τουρνουά στην Βαρκελώνη.

Μία τρομερή νίκη πήρε στην Βαρκελώνη ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Ο Ισπανός τενίστας στον προημιτελικό με τον Κάσπερ Ρουντ, έχασε το πρώτο σετ με 6-4 και βρέθηκε αντιμέτωπος με τρία match point του Νορβηγού στο δεύτερο.

Οχι όμως τα έσβησε, αλλά στο tie break ισοφάρισε (7-6 με 10-8 το tie break) σε μία συγκλονιστική μονομαχία και τελικά ολοκλήρωσε την ανατροπή κερδίζοντας το τρίτο σετ με 6-3 έπειτα από 3 ώρες και δύο λεπτά αγώνα.

O Ρουντ πήρε το πρώτο σετ και βρέθηκε με τρία match point στο υπέρ του 5-4 με τον Μπούστα να σερβίρει. Ο Ισπανός όμως όχι μόνο τα έσβησε και τα τρία, αλλά έφτασε σε τριπλό σετ πόιντ στο tie break (6-3). Ο Ρουντ όμως του έκανε δύο μίνι break, μείωσε σε 6-5 και σέρβιρε για να ισοφαρίσει 6-6!

Ο Μπούστα του έσπασε το δεύτερο σερβίς και έφτασε σε ένα ακόμη σετ πόιντ, χάνοντας κι αυτή την ευκαιρία! Τελικά, ο Μπούστα με δύο λάθη του Ρουντ, πήρε το tie break 10-8 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τρίτο σετ.

Εκεί με το σκορ 3-2 υπέρ του, ο Μπούστα έκανε το break και έφτασε δύσκολα στη συνέχεια στο 5-2. Στο 5-3 σέρβιρε για το ματς και βρέθηκε πίσω με 0-40 από τον Νορβηγό, όμως γύρισε την κατάσταση και κράτησε το σερβίς του για να πάρει την πρόκριση. Επόμενο εμπόδιο στα ημιτελικά ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Με ανατροπή στα ημιτελικά ο Σβάρτσμαν

Ο Σβάρτσμαν χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να προκριθεί στα ημιτελικά της Βαρκελώνης. Κόντρα στον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, έχασε το πρώτο σετ με 6-3, αλλα έπαιξε σπουδαίο τένις στη συνέχεια, κερδίζοντας τα επόμενα δύο με 6-2, 6-3 μετά από 2 ώρες και 12 λεπτά.

Το παράδοξο στο ματς είναι πως ο Αργεντινός δεν είχε ούτε έναν άσο (8 είχε ο Αλιασίμ), είχε μέτρια ποσοστά σε κερδισμένους πόντους από πρώτο σερβίς (64%), όμως τα λάθη του Αλιασίμ τον έφεραν σε πλεονεκτική θέση και έκλεισε εισιτήριο για την 4αδα.

 

ATP Τελευταία Νέα