Τρέλα με Σίνερ, στον τελικό των ΑTP Finals στο Τορίνο

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Γιάνικ Σίνερ ξεπέρασε το εμπόδιο και του Ντανίλ Μεντβέντεφ με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό των ATP Finals στο Τορίνο.

Ολόκληρη η Ιταλία ζει και κινείται αυτή την εβδομάδα στους ρυθμούς του Γιάνικ Σίνερ. Ο Ιταλός συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του νίκησε και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 6-3, 6-7(4), 6-1 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό των ATP Finals στο Τορίνο.

Το απόγευμα της Κυριακής (19/11, 19:00) στην Pala Alpitour ο 22χρονος Ιταλός θα παίξει για τον 11ο και πιο σημαντικό τίτλο της καριέρας του με έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβις ή Κάρλος Αλκαράθ, που αγωνίζονται στις 22:00, ώρα Ελλάδος.

Ο Σίνερ έγινε ο πρώτος Ιταλός που πέρασε στην 4άδα στα ATP Finals και τώρα με την 61η νίκη μέσα στο 2023 (αριθμός ρεκόρ για Ιταλό) έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει τη χρονιά μέσα στην πατρίδα του με τον 5ο τίτλο και τον πιο λαμπερό.

Οι παίκτες κατέκτησαν το πρώτο τους service game στον ημιτελικό (1-1). Στο 3ο game o Σίνερ είδε το 40-0 να γίνεται αβαντάζ και break point για τον Μεντβέντεφ, όμως ο Σίνερ «έσβησε» τον κίνδυνο και στο 2ο δικό του αβαντάζ έκανε το 2-1.

Σε αντίστοιχη θέση βρέθηκε ο Μεντβέντεφ, το 40-0 ο Σίνερ το μετέτρεψε σε αβαντάζ και break point, με τον Ρώσο να πετά την μπάλα στο φιλέ και τον Ιταλό να ξεφεύγει με 3-1.

O Σίνερ με άσο και λάθος επιστροφή από τον Μεντβέντεφ, έκλεισε το 5o game (4-1). Στο 7ο game o Μεντβέντεφ προσπάθησε να επανέλθει από το προβάδισμα με 40-0 του Σίνερ, όμως ο Ιταλός με αριστοτεχνική λόμπα έκανε το 5-2. Στο 9ο game ο Σίνερ σέρβιρε για το σετ, προηγήθηκε 40-15 και μετά από ανεπιτυχή επιστροφή του Μεντβέντεφ το κατέκτησε με 6-3 σε 45 λεπτά.

Το 2ο σετ κύλησε χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για break μέχρι το 8ο game και το σκπρ στο 4-3 υπέρ του Μεντβέντεφ. Στο 9ο game ο Ρώσος βρήκε ευκαιρία για break που έσβησε με εντυπωσιακό σμας ο Σίνερ, με άσο ο Ιταλός πήρε το αβαντάζ για δεύτερη φορά και με τον Μεντβέντεφ να χάνει τη βασική γραμμή, ισοφάρισε σε 4-4.

O Μεντβέντεφ, παρότι βρέθηκε στο 0-30, με σερί πόντων κατέκτησε το 9o game για το 5-4, με τον Σίνερ να φθάνει με άνεση στο 5-5.

Τα μεγάκα ράλι χαρακτήρισαν το 11ο game, με τον Σίνερ να έχει δύο άτσαλες επαφές της ρακέτας με την μπάλα μετά το 30-30 και τον Μεντβέντεφ να εξασφαλίζει το ελάχιστο, δηλαδή το tie break.

Το σετ κρίθηκε στο tie break. O Mεντβέντεφ με mini break έκανε το 2-1, σε ένα εύκολο φαινομενικό τελείωμα από το φιλέ, το έχασε (3-2), όμως με νέο mini break έκανε το 4-2. Ο Μεντβέντεφ δαιτηρώντας το σερβίς του έφθασε στο 6-3 και σε τρία set points και στη 2η ευκαιρία κατέκτησε το σετ με 7-6(4).


Ο Σίνερ κατέκτησε το εναρκτήριο game στο 3ο σετ, αμέσως μετά σπατάλησε δύο σερί ευκαιρίες για break στο 15-40, όμως πήρε το αβαντάζ και ακολούθησε το... δώρο (διπλό λάθος) από τον Μεντβέντεφ για 2-0, διατηρώντας το σερβίς του ο Ιταλός ξέφυγε με 3-0 και στη συνέχεια με 4-1.

Ο Μεντβέντεφ βρέθηκε αντιμέτωπος με τρία break points, δεν άντεξε στην 3η περίπτωση, με τον Σίνερ να φθάνει στο 5-1 και να σερβίρει για την πρόκριση. Και με love game, μέσα σε αποθέωση, ο Σίνερ έκλεισε το σετ (6-1) και την πρόκριση στον τελικό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα