ATP Finals: Βγαίνουν τα εισιτήρια του τελικού στο Τορίνο

Δημήτρης Ντζάνης
ATP Finals: Βγαίνουν τα εισιτήρια του τελικού στο Τορίνο
Τα παιχνίδια του Σίνερ απέναντι στον Μεντβέντεφ και Τζόκοβιτς κόντρα στον Αλακράθ θα αναδείξουν τους φιναλίστ στα φετινά ATP Finals στο Τορίνο.

Τα ATP Finals στο Τορίνο μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, με τη διεξαγωγή το Σάββατο (18/11) των δύο ημιτελικών.

Η αρχή θα γίνει με το ζευγάρι ανάμεσα στον Γιάνικ Σίνερ και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στις 15:30. Ο Σίνερ είναι ο πρώτος Ιταλός που προκρίνεται σε ημιτελική φάση της διοργάνωσης, αλλά και ο μόνος που πέτυχε τρεις νίκες στη φάση των ομίλων στο Τορίνο.

Με αντίπαλο τον Μεντβέντεφ μετρά δύο νίκες σε οκτώ συναντήσεις. Μέσα στο 2023 οι παίκτες έχουν βρεθεί αντίπαλοι τέσσερις φορές, όλες σε τελικούς.

Ο Μεντβέντεφ νίκησε στο Ρότενταμ (2-1) και στο 1000άρι στο Μαϊάμι (2-0) και ο Σίνερ απάντησε με τις νίκες του στο Πεκίνο (2-0) και στη Βιέννη (2-1). Ο Μεντβέντεφ έχει κατακτήσει τα ATP Finals το 2020 στο Λονδίνο και ήταν φιναλίστ απέναντι στον Ζβέρεφ το 2021 στο Τορίνο.


Στο άλλο ημιτελικό ζευγάρι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ (22:00).

Μετρούν από δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο Αλκαράθ επικράτησε στα ημιτελικά του Masters της Μαδρίτης με 2-1 το 2022. Μέσα στο 2023 ο Ισπανός νίκησε στον τελικό του Wimbledon (3-2), ενώ ο Τζόκοβιτς βγήκε νικητής στον ημιτελικό του Roland Garros (3-1) και στον τελικό του Masters στο Σινσινάτι (2-1).

Ο Τζόκοβιτς μετρά οκτώ παρουσίες σε τελικούς και έξι κατακτήσεις, η πρώτη το 2008 στη Σανγκάη απέναντι στον Νικολάι Νταβιντένκο με 6-1, 7-5 και η τελευταία πέρυσι στο Τορίνο με αντίπαλο τον Κάσπερ Ρουντ με 7-5, 6-3. Ο Αλκαράθ θα παίξει για την πρώτη του παρουσία σε τελικό.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα