ATP Finals: «Βασιλιάς» Τζόκοβιτς, 2-0 τον Ρουντ και έκτος τίτλος στην διοργάνωση

Newsroom
ATP Finals: «Βασιλιάς» Τζόκοβιτς, 2-0 τον Ρουντ και έκτος τίτλος στην διοργάνωση
Η εμπειρία του Νόβακ Τζόκοβιτς «μίλησε» στα κρίσιμα σημεία και με 2-0 κέρδισε τον Ρουντ, κατακτώντας το ATP Finals για έκτη φορά στην καριέρα του και πρώτη μετά το 2015!

Πέρασαν επτά χρόνια από την τελευταία φορά που ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε τον τίτλο στο ATP Finals.

Το κατάφερε απόψε, για έκτη φορά στην καριέρα του, σε ένα παιχνίδι κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ, όπου το σερβίς του ήταν εκπληκτικό.

Επικράτησε με 2-0 σετ (7-5, 6-3 σε 1 ώρα και 33 λεπτά) κερδίζοντας τους κρισιμότερους πόντους στα σημεία που… έκαιγαν στο ματς κι έτσι έφτασε τους 6 τίτλους στο ATP Finals (2008, 2012, 2013, 2014, 2015, 2022) και τους 91 στην καριέρα του, ενώ κλείνει την χρονιά με 5 τρόπαια (Ρώμη, Wimbledon, Τελ Αβίβ, Αστάνα, ATP Finals).

Oι έξι τίτλοι στην διοργάνωση, ισοφαρίζουν στην κορυφή τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Σέρβος είχε 9 άσους και το εκπληκτικό 85% κερδισμένων πόντων στο πρώτο σερβίς (33/39), χάνοντας συνολικά μόλις 11 πόντους στο σερβίς του! Παράλληλα είχε 31 winners έναντι 17 του Νορβηγού που όσο κι αν το πάλευε, η κλάση του Νόλε ήταν αυτή που έκανε την διαφορά.

O Τζόκοβιτς ξεκίνησε ιδανικά στο σερβίς, τρέχοντας στις δύο πλευρές τον Ρουντ και βρέθηκε και με διπλό break στη συνέχεια. Ωστόσο ο Νορβηγός κράτησε και ισοφάρισε σε 1-1.

Αμφότεροι κράτησαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι το 4-3 του Νόλε. Εκεί ο Σέρβος πίεσε στην baseline τον Ρουντ και βρέθηκε με break point, όμως και πάλι ο Ρουντ κατάφερε να βγει αλώβητος για να κάνει το 4-4.

Στο υπέρ του 6-5 βρήκε set point στο σερβίς του Ρουντ και αυτή τη φορά δεν πέταξε την ευκαιρία, κάνοντας το break που του έδωσε και το σετ.

Στο δεύτερο μετά το υπέρ του 2-1, ο Νόλε άρχισε να… σφυροκοπά τον Ρουντ και έφτασε εύκολα στο break και το 3-1, βάζοντας τις βάσεις για τον τίτλο. O Ρουντ κρατούσε το σερβίς του, όμως ο Σέρβος έκανε το ίδιο και μάλιστα εύκολα στο δικό του, για να επιστρέψει στον θρόνο του, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο την σεζόν και… διατηρώντας τον Ναδάλ στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού ο Ρουντ ολοκληρώνει τη χρονιά στο Νο3.

Εκπληκτικός ο πόντος που οδήγησε στο match point τον Νόλε, όπου αντάλλαξαν 36 χτυπήματα.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα