ATP Finals: Ο Τσιτσιπάς με οδηγό το 2019 κόντρα σε Τζόκοβιτς

Κώστας Ευθυμιάδης
ATP Finals: Ο Τσιτσιπάς με οδηγό το 2019 κόντρα σε Τζόκοβιτς
O Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινά από τα (πολύ) δύσκολα στο ATP Finals με αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς (22:00, Cosmote Sport 6)

Ισως το πιο δύσκολο παιχνίδι του ATP Finals για τον Στέφανο Τσιτσιπά, να είναι στο σημερινό, το πρώτο, απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 22:00 ώρα Ελλάδος και είναι κομβικής σημασίας για τον Τσιτσιπά αφού αν φύγει νικητής, θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης.

Μόνο εύκολο δεν είναι αυτό βέβαια όταν μιλάμε για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει ρεκόρ 9-2 υπέρ του Στέφανου, με κερδισμένα τα τελευταία 8 ματς. Φέτος έχει 3-0 ρεκόρ με τον τελικό στη Ρώμη, τον τελικό στην Αστάνα και τον πρόσφατο ημιτελικό στο Παρίσι, όπου ο Τσιτσιπάς «λύγισε» στο tie break του τρίτου σετ.

Με «οδηγό» όμως αυτό το παιχνίδι, θα προσπαθήσει να σπάσει το ρόδι τρία χρόνια μετά την τελευταία του νίκη επί του Σέρβου. Μια νίκη που είχε έρθει την ίδια χρονιά που κατέκτησε το ATP Finals (2019)...

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο δρόμος για το αήττητο στο Τορίνο και το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι εξαιρετικά απίθανος ακόμη κι αν κερδίσει απόψε.

Νωρίτερα, στις 15:00, θα γίνει ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ του Ντανίλ Μεντβέντεφ και του Αντρέι Ρούμπλεφ. Οι δύο Ρώσοι δεν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι εδώ και 15 μήνες περίπου, από το τουρνουά του Σινσινάτι το 2021. Ο Μεντβέντεφ έχει ρεκόρ 4-1 έναντι του Ρούμπλεφ και αμφότεροι γνωρίζουν πως ο ηττημένος από αυτό το ματς, θα έχει ελάχιστες ελπίδες να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

Το πρόγραμμα της ημέρας

12:30: Κούλχοφ / Σκούπσκι - Κοκκινάκης / Κύργιος

15:00 Μεντβέντεφ - Ρούμπλεφ COSMOTE SPORT 6HD

19:30 Μέτκιτς / Πάβιτς - Ντόντιγκ - Κράιτσεκ

22:00 Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς COSMOTE SPORT 6HD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα