Τσιτσιπάς: «Ο δρόμος για το Νο1 είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ»

Newsroom
Τσιτσιπάς: «Ο δρόμος για το Νο1 είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να πάρει αήττητος το τουρνουά και να βρεθεί στο Νο1 του κόσμου, ωστόσο τόνισε πως αυτό δεν αποτελεί… εμμονή του.

Βλέποντας την κλήρωση που είχε στον όμιλο του ATP Finals, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώριζε πως το να πάρει αήττητος τον τίτλο και να βρεθεί στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, θα είμαι εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

«Δεν θα ήταν εύκολο, έτσι δεν είναι;» απάντησε χαρακτηριστικά ο Στέφανος, όταν ρωτήθηκε για την κλήρωσή του στον όμιλο, αναγνωρίζοντας πως ούτως ή άλλως, το να κερδίσεις αήττητος το συγκεκριμένο τουρνουά δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Και όταν έχεις στο ίδιο γκρουπ Μεντβέντεφ, Τζόκοβιτς και Ρούμπλεφ, τότε το πράγμα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

«Είναι το μόνο τουρνουά στη σεζόν που είναι τόσο απαιτητικό και η ένταση είναι τόσο υψηλή. Οπότε η κλήρωση δεν έχει και τόση σημασία, όλοι οι παίκτες εδώ είναι καλοί, είναι ισοδύναμοι μέχρι να βγουν έξω στο court. Εκεί θα μετρήσει η ψυχολογία που θα έχεις και η σκληρή δουλειά που θα κάνεις για να φτάσεις σε ένα καλό αποτέλεσμα» σχολίασε ο Τσιτσιπάς και πρόσθεσε για το ενδεχόμενο να γίνει το Νο1 στον κόσμο:

«Νιώθω πολύ προνομιούχος που μπορώ να βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση και να έχω τη δυνατότητα να τερματίσω τη χρονιά στο Νο.1 του κόσμου. Πάντα ήταν το όνειρό μου, απ' όταν ήμουν μικρό παιδί, να βρεθώ στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Σίγουρα θα σημαίνει πολλά και θα είναι εκπληκτικό αν καταφέρω να το κάνω. Θέλω να απολαύσω όλη τη διαδικασία και να μη σκέφτομαι τόσο τον προορισμό. Το ταξίδι είναι αυτό που μετράει περισσότερο και σ' αυτή την περίπτωση το να παίξω καλό τένις και να απολαύσω τον χρόνο που θα περάσω στο court είναι πολύ πιο σημαντικό από το να δείξω εμμονή με το Νο.1. Μπορεί να έρθει τώρα, μπορεί αργότερα, είναι ένας μαραθώνιος και όχι σπριντ».

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα