ATP Finals: Ο Ρουντ υπέταξε τον Αλιασίμ σε δύο σετ στο Τορίνο

Newsroom
ATP Finals: Ο Ρουντ υπέταξε τον Αλιασίμ σε δύο σετ στο Τορίνο
Ο Κάσπερ Ρουντ έκανε ποδαρικό με το δεξί στο Τορίνο, κερδίζοντας χωρίς απώλεια σετ τον Αλιασίμ.

Ο Κάσπερ Ρουντ κέρδισε το εναρκτήριο παιχνίδι του «πράσινου» ομίλου στο ATP Finals, στο Τορίνο.

Ο Νορβηγός επικράτησε του Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ με 2-0 σετ (7-6 (4), 6-4 σε 1 ώρα και 51 λεπτά) και έκανε ένα τεράστιο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αντίπαλός του θεωρούνταν μαζί με τον Ναδάλ ως τα φαβορί για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Το πρώτο σετ κύλησε χωρίς σασπένς και εκπλήξεις ως το tie break. Αμφότεροι οι δύο μονομάχοι σέρβιραν εξαιρετικά και κέρδιζαν με χαρακτηριστική ευκολία τα games, μην επιτρέποντας ο ένας στον άλλο για break point. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα πρώτα 12 game του σετ, τα 5 τελείωσαν με 0, ενώ ο Αλιασίμ έκανε το 5-5 με τρεις άσους και κανείς δεν έφτασε ούτε καν στο 40-40 στο σερβίς του αντιπάλου του.

Στο tie break ο Αλιασίμ «πρόσφερε» με διπλό λάθος το break (4-2), όμως με ένα σωστό challenge το πήρε πίσω (4-4). Ακολούθησε όμως δεύτερο λάθος του στο 6-4 και με δύο set point o Ρουντ έφτασε στην κατάκτηση του tie break (7-4) και του σετ από ένα ακόμη λάθος του Καναδού.

Στο 3-3 του δεύτερου σετ, ήρθε το πρώτο break point στο ματς! Ανηκαν στον Ρουντ (ήταν και το μοναδικό break point στο ματς που παίχτηκε) ο οποίος κατάφερε να κάνει το 4-3, χάρη σε δύο αβίαστα λάθη του Αλιασίμ και στο τέλος ένα διπλό λάθος του Καναδού. To 5-3 έγινε με έναν άσσο που βρήκε στο… χιλιοστό την γραμμή, με τον Καναδό να μειώνει άνετα σε 5-4 και να ψάχνει το break για να μείνει στο ματς.

Ο Ρουντ όμως εξασφάλισε τη νίκη και ένα μεγάλο αβαντάζ καθώς αυτή ήρθε χωρίς απώλεια σετ.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα