ATP Finals: Οι πέντε σίγουροι για το Τορίνο και οι διεκδικητές των άλλων τριών εισιτηρίων

Κώστας Ευθυμιάδης
ATP Finals: Οι πέντε σίγουροι για το Τορίνο και οι διεκδικητές των άλλων τριών εισιτηρίων
Ανοιχτά πολλά μέτωπα ακόμη για την τελική 8αδα του ATP Finals, καθώς πέντε έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο και άλλοι τόσοι διεκδικούν τα άλλα τρία.

Τρεις εβδομάδες… φωτιά έχουν μείνει στο τένις, πριν μάθουμε την τελική 8αδα για το ATP Finals.

Με την επόμενη εβδομάδα να μην κρίνει τίποτα καθώς θα διεξαχθούν ορισμένα 250αρια τουρνουά, το 15νθημερο 24 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου, θα γίνει μάχη για το ποιος θα ακολουθήσει την 5αδα που έχει ήδη εξασφαλίσει θέση στο Τορίνο.

Στις 24/10 θα γίνουν τα 500αρια σε Βιέννη (με τη συμμετοχή του Τσιτσιπά) και Βασιλεία, ενώ στις 31/10 ξεκινά το τελευταίο Masters της χρονιάς, αυτό στο Παρίσι.
Σε αυτά τα τουρνουά θα κριθούν οι τελευταίες τρεις θέσεις στο ATP Finals.

Εκεί έχουν ήδη εξασφαλίσει εισιτήριο οι Αλκαράθ, Ναδάλ, Ρουντ και Τσιτσιπάς, αλλά και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος μπορεί μεν να είναι εκτός 8αδας, ωστόσο στο ATP Finals προκρίνονται οι πρώτοι 7 σε συγκομιδή βαθμών μέσα στη χρονιά, με το 8ο εισιτήριο να πηγαίνει σε παίκτη που κατέκτησε μέσα στη σεζόν Grand slam και στο Race είναι στις θέσεις 8-20. Αυτή τη στιγμή ο Νόλε είναι στο Νο11.

Αυτοί που κυνηγούν και έχουν πλεονέκτημα, είναι οι Μεντβέντεφ, Ρούμπλεφ και Αλιασίμ, ενώ κοντά τους, αλλά προς το παρόν εκτός, είναι οι Χουρκάτζ και Φριτς.
Ωστόσο, ακόμη δεν είναι σίγουρο ότι ο Ναδάλ θα μπορέσει να αγωνιστεί, ενώ μένει να μάθουμε και την σοβαρότητα του τραυματισμού του Μεντβέντεφ στο ματς με τον Τζόκοβιτς, καθώς ο ίδιος έδειξε να θεωρεί δεδομένο πως θα χάσει τουλάχιστον ένα μήνα.

Ποιοι έχουν προκριθεί στο ATP Finals

1. Αλκαράθ 6.460
2. Ναδάλ 5.810
3. Ρουντ 4.930
4. Τσιτσιπάς 4.885
5. Τζόκοβιτς 2.520 (κάτοχος τίτλου σε grand slam)

Ποιοι κυνηγούν τα άλλα τρία εισιτήρια

  • Μεντβέντεφ 3.555
  • Ρούμπλεφ 3.235
  • Αλιασίμ 2.860

--------------------

  • Χουρκάτζ 2.725
  • Φριτζ 2.685
  • Νόρι 2.365
  • Σίνερ 2.310

**Ο Ζβέρεφ έχει 2.700 βαθμούς, αλλά λόγω τραυματισμού η σεζόν έχει λήξει γι’ αυτόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα