Ρούμπλεφ - Τσιτσιπάς 1-2: Στον τελικό του Αστάνα Όπεν

Δημήτρης Ντζάνης
Ρούμπλεφ - Τσιτσιπάς 1-2: Στον τελικό του Αστάνα Όπεν
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με ανατροπή τον Αντρέι Ρούμπλεφ (2-1) και προκρίθηκε στον τελικό του Όπεν στην Αστάνα. Με αντίπαλο έναν εκ των Τζόκοβιτς ή Μεντβέντεφ ο Τσιτσιπάς θα παίξει για τον 10ο τίτλο της καριέρας του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ από τον Αντρέι Ρούμπλεφ, όχι όμως και το μυαλό του, με τον 24χρονο να φθάνει στην ανατροπή με 4-6, 6-4, 6-3 και να περνά στον τελικό του Αστάνα Όπεν, της Κυριακής (9/10).

Αντίπαλός του θα είναι ένας από τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανίλ Μεντβέντεφ, που αναμετρώνται στο δεύτερο ημιτελικό.

Ο Τσιτσιπάς θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 10ο τίτλο στην καριέρα του και 3ο μέσα στο 2-2022, μετά το Masters του Μόντε Κάρλο και τη Μαγιόρκα.


Η χαμένη ευκαιρία στο 1ο σετ

Aν και ο Ρούμπλεφ, όντας καλύτερος πήρε το 1ο σετ, ο Τσιτσιπάς έδεξε υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης, φθάνοντας πανάξια στην ανατροπή και στην πρόκριση στον τελικό του τουρνουά στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Ο Ρώσος πετυχαίνοντας break στο εναρκτήριο game, προηγήθηκε 2-0 και κράτησε αυτή την απόσταση των δύο games, μέχρι και το 8ο game (5-3). Ο Τσιτσιπάς με love game μείωσε 5-4 και μετά έχασε την ευκαιρία να φέρει το σετ στην ισοπαλία. Προηγήθηκε με 15-40, όμως ο Ρούμπλεφ με συνεχόμενους winners και τέσσερις σερί πόντους έκλεισε το game και το σετ με 6-4.

Ισοφάριση με break

Ανεβάζοντας το ποσοστό του στο 1ο σερβίς, ισορρόπησε απόλυτα την κατάσταση, τη στιγμή που ο Ρούμπλεφ έβγαζε εκνευρισμό. Με love game ο Τσιτσιπάς έκανε το 4-3, διατηρώντας με άνεση το σερβίς του, πήγε στο 5-4 και στο κρίσιμο σημείο πέτυχε το break για το 6-4 και οδηγώντας τον ημιτελικό σε 3ο σετ.


Εκεί ο Ρούμπλεφ είχε απάντηση στο 0-30 του 4ου game (2-2), o Τσιτσιπάς απέφυγε διπλό συνεχόμενο break, κάνοντας το 3-2, επέστρεψε από το 0-30 για το 4-3, αμέσως μετά πέτυχε το καθοριστικό break για το 5-3 και σερβίροντας για την πρόκριση, την πέτυχε στο 2ο match point που δημιούργησε, για να πανηγυρίσει τη νίκη έπειτα από δύο ώρες και επτά λεπτά.

 

Τελευταία Νέα