Τζόκοβιτς: «Ο Φέντερερ είναι θρύλος, δεν θέλει να ολοκληρώσει έτσι την καριέρα του»

Newsroom
Τζόκοβιτς: «Ο Φέντερερ είναι θρύλος, δεν θέλει να ολοκληρώσει έτσι την καριέρα του»
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε στο Τορίνο για τον Ρότζερ Φέντερερ αλλά σχολίασε τις δηλώσεις του Νικ Κύργιου για την ελευθερία επιλογής του εμβολιασμού κατά του Covid-19.

Πριν από λίγες ημέρες ο προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ, ο Ιβάν Λιούμπισιτς, δήλωσε ότι είναι απίθανο ο Ελβετός να παίξει στο Australian Open.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του Ρότζερ Φέντερερ σύμφωνα με τις οποίες δεν έχει ξεπεράσει το θέμα με το γόνατο και θα είναι... θαύμα εάν θα παίξει ακόμη και στο Wimbledon (27/6-10/7).

Όπως είναι φυσικό όλα αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχία στον τενιστικό κόσμο και πολλοί φοβούνται το ξαφνικό τέλος του 40χρονου αφού είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει να παίξει ξανά.

Τζόκοβιτς: «Είναι πολύ σημαντικός για το τένις»

Για το θέμα των τελευταίων ημερών ρωτήθηκε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά από τον αγώνα του με τον Αντρέι Ρούμπλεφ στο ATP Finals στο Τορίνο.

Ο Σέρβος "αποθέωσε" τον Ελβετό και σημείωσε πως ξέρει ότι δεν θα ήθελε να έχει ένα τέλος εκτός κορτ ο Φέντερερ.

«Διάβασα τι είπε ο προπονητής του. Ο Ρότζερ είναι ένας θρύλος για το άθλημα ένα σύμβολο του αθλητισμού», είπε αρχικά και συνέχισε: «Τον αγαπούν σ' όλο τον κόσμο και τους αρέσει να τον βλέπουν ακόμη και εάν δεν παίζει. Είναι πολύ σημαντικός για το άθλημα μας εντός και εκτός κορτ.

Για χάρη του αθλήματος ελπίζω να τον δούμε να παίζει έστω μια φορά ακόμη. Είμαι σίγουρος ότι δεν θέλει να τελειώσει έτσι την καριέρα του. Για όλα όσα έκανε το άθλημα πρέπει να τον αποχαιρετήσει μέσα στο κορτ όπως του αξίζει».

«Απαραίτητη η ελευθερία επιλογής»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κλήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του Νικ Κύργιου ο οποίος τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τους περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους αθλητές εν όψει Australian Open και έδωσε ... δίκαιο στον Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος αφού χαμογέλασε είπε: «Ήταν κάτι απροσδόκητο εάν λάβουμε υπόψη αυτά που λέει εδώ και χρόνια για μένα. Θα συμφωνήσω μαζί του. Η ελευθερία επιλογής είναι απαραίτητη για όλους. Είτε είναι ο εμβολιασμένος είτε κάτι αλλο. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω την ελευθερία επιλογής».

@Photo credits: Twitter ATP
 

ATP FINALS Τελευταία Νέα