Σάμπρας: «Ο Τζόκοβιτς ο καλύτερος όλων των εποχών»

Newsroom
Σάμπρας: «Ο Τζόκοβιτς ο καλύτερος όλων των εποχών»
O Πιτ Σάμπρας μίλησε για την απόλυτη κυριαρχία του Νόβακ Τζόκοβιτς στην τελευταία δεκαετία και του έδωσε προβάδισμα για τον ... τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών.

O Πιτ Σάμπρας στην δεκαετία του '90 κέρδισε το Year-End No1 για 6 σερί χρονιές και έκλεισε την καριέρα του το 2002 με το 14ο Grand Slam στο US Open.

Το 2021 ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα του πάρει το ρεκόρ των Year-End No1 αφού θα φτάσει στα 7 ενώ μέσα στη χρονιά ισοφαρίζει τα 20 Grand Slam των Φέντερερ-Ναδάλ και είναι μόνος πρώτος σε Masters με 37.

«Ξεκάθαρες ενδείξεις για τον κορυφαίο»

Ο θρυλικός Αμερικανός με αφορμή την κατάρριψη του ρεκόρ του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς του έδωσε και το ... χρίσμα του κορυφαίου όλων των εποχών και εξήγησε: «Πιστεύω πως με αυτά που έχει κάνει ο Novak τα τελευταία 10 χρόνια, όλα αυτά τα Slams που έχει κερδίσει, η συνέπειά του, το να τερματίσει 7 σεζόν στο Νο.1, για μένα είναι ξεκάθαρες ενδείξεις πως είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών.

«Με εντυπωσίασε η μεταμόρφωση του»

Τα 7 Year-end No.1, είμαι σίγουρος πως τα βλέπει σαν ένα bonus σε όλα αυτά τα majors που έχει κερδίσει. Αλλά πιστεύω πως θα το εκτιμήσει ακόμα περισσότερο όσο μεγαλώνει. Κυριάρχησε σε μια περίοδο που έπαιξαν δυο από τους κορυφαίους όλων των εποχών, ο Φέντερερ και ο Ναδάλ, ενώ ταυτόχρονα χειρίστηκε εξαιρετικά την κατάσταση και με τη νέα γενιά των παικτών. Αυτά που έχει κάνει ο Νόβακ την τελευταία δεκαετία... δεν ξέρω τι να πω. Με έχει εντυπωσιάσει πολύ η μεταμόρφωσή του.

Από ένας πολύ ταλαντούχος νέος αθλητής, λίγο εύθραυστος πνευματικά, να καταφέρνει σήμερα να γίνει αυτός ο παίκτης. Είναι πολύ ωραίο να κάθεσαι και να τον παρακολουθείς από τον καναπέ».

@Photo credits: Twitter ATP
 

ATP FINALS Τελευταία Νέα