Τσιτσιπάς: «Ο μινιμαλισμός δουλεύει καλά στη ζωή μου»

Newsroom
Τσιτσιπάς: «Ο μινιμαλισμός δουλεύει καλά στη ζωή μου»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο Τορίνο για την κατάσταση του αγκώνα του, για την είσοδο του μινιμαλισμού στη ζωή του αλλά και για τα σημεία που βελτίωσε μέσα στο 2021.

Μπορεί να αποχώρησε με πρόβλημα στον αγκώνα από το Paris Masters και να υπήρξαν φόβοι για ακύρωση της συμμετοχής του στο ATP Finals αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στο Τορίνο για το τελευταίο τουρνουά του 2021 και μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

«Προπονούμαι με λιγότερο πόνο»

Το "θέμα" με τον αγκώνα του απασχόλησε τα ΜΜΕ με τον Έλληνα τενίστα να λέει: «Στο Παρίσι ο πόνος ήταν ανυπόφορος οπότε έπρεπε να εγκαταλείψω. Ποτέ δεν εγκαταλείπω στους αγώνες μου, ήταν επίπονο για μένα να απογοήτευσω το κοινό, αλλά έπρεπε να το κάνω, ήταν για την ασφάλειά μου, για την υγεία μου και δεν μετανιώνω γι' αυτό. Τις δυο τελευταίες μέρες προπονούμαι με λίγο πόνο, αλλά νιώθω πολύ καλύτερα απ' ότι όταν ξεκίνησα πριν 5-6 μέρες. Πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση και κάνω ότι είναι δυνατό για να αναρρώσω εντελώς».

«Να φτάσω ψηλότερα το 2022»

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόοδο που σημείωσε μέσα στο 2021 αλλά και στους στόχους του για το 2022: «Ξεκίνησα τη χρονιά με την πρόθεση να τρώω καλύτερα, να κοιμάμαι καλύτερα και να φέρω το σώμα μου σε μια καλύτερη φόρμα για το τένις μου. Έχω πετύχει πολλά πράγματα που είχα βάλει στόχο όταν ξεκινούσε η χρονιά, ήθελα να έχω καλύτερη καριέρα και είμαι χαρούμενος με το που με πήγε αυτό, αλλά είχα και κακές στιγμές αυτή τη χρονιά.

Υποθέτω κάποια στιγμή έπεσαν πάρα πολλά, με τα πολλά ταξίδια, φυσικά και η πανδημία με επηρέασε πολύ, δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπίσω τα μέτρα σε κάθε τουρνουά που έπαιζα. Συνολικά όμως είμαι χαρούμενος με το που βρίσκομαι και θέλω να κάνω το επόμενο βήμα, να προσπαθήσω να φτάσω ακόμα ψηλότερα την επόμενη χρονιά, να θέσω καινούργιους στόχος, να γίνω πιο επαγγελματίας, να δουλέψω μαζί με την ομάδα μου για να βρω το 5% από το οποίο μπορώ να επωφεληθώ».

«Έκανε νέο ξεκίνημα στη ζωή μου»

Είναι γνωστό πως ο Έλληνας τενίστας εκτός όλων των άλλων διαβάζει και αρκετά βιβλία για τον μινιμαλισμό και στη συνέντευξη Τύπου έλυσε σχετικές απορίες: «Με ενδιαφέρει αρκετά ο μινιμαλισμός τα τελευταία 2 χρόνια, διαβάζω ενδιαφέροντα βιβλία που μιλούν για τον μινιμαλισμό και πως η υπερβολή δεν σε κάνει απαραίτητα να νιώθεις χαρούμενος, πως καμιά φορά τα λιγότερα μπορούν να κάνουν περισσότερα. Έχω διαβάσει πράγματα σχετικά μ' αυτό. Πιστεύω πως ο μινιμαλισμός δουλεύει πολύ καλά για μένα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεφορτωθείς κάθε πράγμα που θέλεις, αλλά έκανα ένα φρέσκο ξεκίνημα σχετικά με τα πράγματα που χρειαζόμουν στη ζωή μου, με βοήθησε να έχω και λιγότερο άγχος».

@Photo credits: Getty Images
 

ATP FINALS Τελευταία Νέα