Ντελ Πότρο: «Θα ήθελε να παίξω στους Ολυμπιακούς του Τόκιο»

Gazzetta team
Ντελ Πότρο: «Θα ήθελε να παίξω στους Ολυμπιακούς του Τόκιο»
Ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο ονειρεύεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Εάν ψάξει κανείς να βρει τον πιο άτυχο τενίστα στο tour θα συναντήσει τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.

Ο πανύψηλος τενίστας από την Αργεντινή στα 32 του χρόνια πλέον έχει μετρήσει τρεις επεμβάσεις στον καρπό, άλλες τρεις στο γόνατο και είναι εκτός δράσης από τον Ιούνιο του 2019.

Δεν έχει ανακοινώσει ότι αποσύρεται και σκοπεύει να επιστρέψει. Αυτό τόνισε και σε συνέντευξη του στο ESPN ο πρώην Νο3 του κόσμου και νικητής του US Open 2009.

O Χουάν ονειρεύεται να επιστρέψει και να κλείσει την καριέρα του στα κορτ. Το παλεύει. Θα ήθελε να είναι στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε μια διοργάνωση που έχει γράψει ιστορία.

Το 2012 στο Λονδίνο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό μ' αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς και το 2016 στη Βραζιλία έχασε στον τελικό από τον Άντι Μάρεϊ.

«Θα ήθελα να είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021. Λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκαν στο 2021 και αυτό με κάνει να έχω ακόμα ενθουσιασμό μέσα μου. Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπήσω για ακόμα μια φορά την Αργεντινή.

Γι' αυτό θα συνεχίσω να παλεύω. Είναι δύσκολα με το γόνατο μου. Η πραγματικότητα είναι πως είναι δύσκολο να επιστρέψω. Αλλά αντλώ δύναμη από τον ενθουσιασμό και τη στήριξη του κόσμου, γι' αυτό και αγωνίζομαι. Η θέση μου είναι μέσα στο γήπεδο», είπε μεταξύ άλλων ο 32χρονος τενίστας.

 

Τελευταία Νέα