Ντομινίκ Τιμ: «Ονειρεύομαι μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Gazzetta team
Ντομινίκ Τιμ: «Ονειρεύομαι μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
Ο Ντομινίκ Τιμ κάνει όνειρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλει να βαδίσει στο δρόμο του προπονητή του Νίκολας Μασού, ο οποίος κέρδισε 2 χρυσά στην Αθήνα, το 2004.

Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Ο Ντομινίκ Τιμ δεν ανήκει στην γενιά των Big-3 αλλά είναι μια ... γενιά μόνος του ανάμεσα στους Big-3 και την γενιά του Τσιτσιπά, του Ζβέρεφ, του Μεντβέντεφ.

Ο Αυστριακός που έκλεισε το 2020 στο Νο3 του κόσμου κατάφερε τον Σεπτέμβριο να γίνει ο πρώτος μετά από το 2016 και τους Big-3 που κατέκτησε Grand Slam, αφού ήταν ο νικητής του US Open.

Έχει κερδίσει Grand Slam, Masters, έχει φτάσει σε 2 τελικούς ATP Finals αλλά έχει ... κενά. Δεν έχει συμμετάσχει για παράδειγμα ποτέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2016 είχε την ευκαιρία αλλά έφτιαξε έτσι το πρόγραμμα του και τελικά δεν ταξίδεψε στη Βραζιλία.

Πλέον όμως δηλώνει έτοιμος στα 27 του να είναι στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είμαι αποφασισμένος να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω αλλάξει γνώμη. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Το σκέφτομαι πολύ. Θα ήθελα ένα μετάλλιο», είπε αρχικά ο Ντομινίκ Τιμ και εν συνεχεία εξήγησε την αιτία της... μεταστροφής του.

Έχει ονοματεπώνυμο. Είναι ο Νίκολας Μασού. Είναι ο Χιλιανός τενίστας ο οποίος το 2004 στην Αθήνα είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο και στο απλό αλλά και στο διπλό!

Αυτός ο άνθρωπος είναι ο προπονητής του. Είναι εκείνος που τον έφτασε στο Νο3 του κόσμου και φυσικά θέλει να βαδίσει στα βήματα του.

«Ο προπονητής μου Νίκολας Μάσου κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στην Αθήνα το 2004 και μου έχει πει για τα απίστευτα και υπέροχα συναισθήματα που είχε βιώσει. Θέλω να τα νιώσω και εγώ. Για έναν αθλητή η ατμόσφαιρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είναι μοναδική», σημείωσε ο Αυστριακός τενίστας.

Αυτή θα είναι η πρώτη του συμμετοχή.

 

Τελευταία Νέα