Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είμαι απογοητευμένος αλλά έτσι είναι η ζωή»

Gazzetta team
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είμαι απογοητευμένος αλλά έτσι είναι η ζωή»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον αγώνα με τον Ράφα Ναδάλ και έκανε τον απολογισμό του για το 2020 στη συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.

Τον απολογισμό της χρονιάς αλλά και της παρουσίας του στο τελευταίο τουρνουά στο ATP Finals έκανε στη συνέντευξη Τύπου μετά από την ήττα από τον Ράφα Ναδάλ στο Λονδίνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας είναι γενικά ευχαριστημένος από τη χρονιά του αλλά όπως δήλωσε τον δυσκόλεψε η πανδημία και οι "φούσκες" στα τουρνουά ενώ επεσήμανε ότι η καλύτερη στιγμή του ήταν εκτός κορτ και ήταν οι διακοπές με τους φίλους του στην Μύκονο.

«Έπαιξε πιο εξυπνα ο Ναδάλ»

Για το παιχνίδι του με τον Ναδάλ είπε: «Δεν πήγε όπως το είχα προγραμματίσει. Προσπάθησα να είμαι πολύ επιθετικός. Κατάφερε να με πληγώσει πολλές φορές από τη βασική γραμμή. Έπαιξε πιο έξυπνα. Το σερβίς μου δεν ήταν αυτό που χρειαζόμουν.

Είμαι απογοητευμένος αλλά έτσι είναι η ζωή. Ο Ράφα Ναδάλ έχει πολύ καλό σερβίς αλλά έχω καταφέρει να σπάσω πιο δυνατά σερβίς στην καριέρα μου. Ο Ράφα ήταν πάντα στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή.

Εύχομαι να καταφέρω να παλέψω περισσότερο την επόμενη φορά. Πρέπει να παλέψω ακόμη περισσότερο. Έκανα τα πράγματα πιο εύκολα για τον αντίπαλο μου σε κάποια σημεία. Δεν πάλεψα όσο ήθελα.

Έκανα πολλά αβίαστα λάθη. Ο Ράφα επέμενε. Προσπάθησα να είμαι πιο χαλαρός και συγκεντρωμένος αλλά δεν μου βγήκε τόσο. Ήμουν ενοχλημένος σε κάποιες στιγμές αφού τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελα».

«Άλλο παιχνίδι με τον κόσμο»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το 2019 στην κατάμεστη O2 Arena το τρόπαιο αλλά φέτος του έλειψε ο κόσμος και το ... σπρώξιμο: «Ήταν διαφορετικά πέρσι με τον κόσμο. Ένα παιχνίδι μπορεί να έχει άλλη εξέλιξη με την παρουσία του κόσμου. Τώρα το καταλαβαίνω πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος.

Είναι τελείως διαφορετικό. Νιώθεις την αδρεναλίνη ν΄ανεβαίνει. Μου έλειψε στο Λονδίνο. Γενικά το Λονδίνο είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις. Έχω πολλούς φίλους εδώ και θα ήθελα να κάνω κάτι καλύτερο στην τελευταία χρονιά. Να πω και ένα μπράβο στην ATP που διατήρησε παρά την πανδημία αυτό το τουρνουά. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά από το Λονδίνο».

«Κοιτάζω πάντα την φωτεινή πλευρά»

Ο Έλληνας τενίστας κλήθηκε να κάνει απολογισμό χρονιάς: «Το 2020 σίγουρα δεν εκπλήρωσα όσα θα ήθελα. Υπήρξε ένα τεράστιο κενό λόγω της πανδημίας. Για μένα το πιο δύσκολο ήταν η ζωή στη φούσκα. Δεν μπορούσες να βγεις έξω και ν' αλλάξεις παραστάσεις. Είναι δύσκολο για τους αθλητές όλο αυτό.

Γενικά έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Παίζω για τον εαυτό μου. Το 2020 είχα κάποια καλά αποτελέσματα αλλά και κάποιες ήττες. Πήρα έναν τίτλο και έφτασε σ' έναν ακόμη τελικό που τον πάλεψα.

Υπήρχαν θετικά και αρνητικά. Τα αρνητικά θα τα αφήσω στην άκρη. Κοιτάζω πάντα τη φωτεινή πλευρά».

«Καλύτερη στιγμή οι διακοπές στη Μύκονο»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πιέστηκε πάρα πολύ μέσα στη χρονιά με την μεγάλη διακοπή λόγω της πανδημίας και αναφέρθηκε σ' αυτό τονίζοντας ότι η καλύτερη στιγμή του ήταν εκτός κορτ για το περίεργο 2020:

«Νομίζω οι καλύτερες στιγμές ήταν εκτός κορτ. Σίγουρα έκανα πράγματα μέσα στο κορτ και δούλεψα το παιχνίδι μου. Είμαι ευχαριστημένος.

Η καλύτερη στιγμή της χρονιάς για μένα είναι οι διακοπές με τους φίλους μου στην Μύκονο. Αυτό θα μου μείνει αξέχαστο για φέτος. Αλήθεια το είχα ανάγκη».

 

Τελευταία Νέα