Φέντερερ: «Σκέφτομαι εδώ και 5 χρόνια την απόσυρση αλλά όσο διασκεδάζω θα συνεχίζω»

Gazzetta team
Φέντερερ: «Σκέφτομαι εδώ και 5 χρόνια την απόσυρση αλλά όσο διασκεδάζω θα συνεχίζω»
Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε για την επιστροφή του αλλά και τις σκέψεις του για την απόσυρση του από την ενεργό δράση.

Αν και βαδίζει με αργά βήματα προς τα 40 του χρόνια ο Ρότζερ Φέντερερ δεν είναι διατεθειμένος να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Ελβετός τενίστας που έχει μείνει εκτός δράσης λόγω επεμβάσεων από τον Φεβρουάριο του 2020 μίλησε στο Schweizer Illustrierte τόσο για την επιστροφή του στα κορτ αλλά και για την απόσυσρη του!

«Επιστρέφω σταδιακά, αλλά θα αφιερώσω χρόνο και δε θέλω να ασκήσω πίεση στον εαυτό μου. Δε θα συμμετάσχω σε τουρνουά έως ότου να είμαι 100% ικανός.

Φαίνεται ότι μπορώ να επιστρέψω στο Australian Open τον Ιανουάριο. Ακόμη δεν μπορώ να προπονηθώ κανονικά με την ρακέτα.

Δε γίνεται για περισσότερες από δύο ώρες ημερησίως. Όμως, εργάζομαι για την αντοχή και τη δύναμή μου, χωρίς να αισθάνομαι πόνους», είπε μεταξύ άλλων ο Ρότζερ Φέντερερ.

«Όσο είναι καλό για όλους θα συνεχίζω»

Ο κάτοχος των 20 τίτλων Grand Slam και 103 τίτλων καριέρας έχει βάλει στο μυαλό του εδώ και πέντε χρόνια την ιδέα της απόσυρσης αλλά ξεκαθαρίζει:

«Είναι κάτι που σκέπτομαι εδώ και περίπου πέντε χρόνια. Όμως, όσο διασκεδάζω και είναι καλό για όλους μας, θα συνεχίζω».

Ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε το τελευταίο Grand Slam το 2018 στη Μελβούρνη και τον τελευταίο τίτλο του πριν από την επέμβαση στο γόνατο στη Βασιλεία το 2019.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

  • Tags:
 

Τελευταία Νέα