Σάκκαρη - Σ.Ουίλιαμς: Η μεγάλη πρόκληση της Μαρίας (vid)

Αντώνης Πατσούρας
Σάκκαρη - Σ.Ουίλιαμς: Η μεγάλη πρόκληση της Μαρίας (vid)
Η μυθική Σερένα Ουίλιαμς, το μοναδικό παιχνίδι της με την Σάκκαρη και οι μεγάλες νίκες της Ελληνίδας τενίστριας.

Μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης (02:00, Cosmote Sport 8) όπου η Μαρία Σάκκαρη θ' αντιμετωπίσει την Σερένα Ουίλιαμς στον 3ο γύρο του Western and Southern Open η σπουδαιότερη βάσει τίτλων παίκτρια που έχει κερδίσει η Ελληνίδα είναι η Βένους Ουίλιαμς.

Την 4η Αυγούστου 2018 στο Σαν Χοσέ των ΗΠΑ η Μαρία Σάκκαρη αποκλείει στον προημιτελικό την Βένους Ουίλιαμς, μια παίκτρια με 7 τίτλους Grand Slam, με 49 στο σύνολο και φυσικά πρώην Νο1. Η Βένους τότε ήταν 38 και η Μαρία 23.

Η Βένους φυσικά εκείνη την εποχή δεν ήταν top-10 αλλά παραμένει πάντα κάτοχος τίτλων Grand Slam. Η Ελληνίδα τενίστρια βέβαια από αυτή την κατηγορία των παικτριών με Grand Slam στη συλλογή τους έχει νικήσει ακόμη την Πέτρα Κβίτοβα αλλά και την Γέλενα Οσταπένκο.

Στην κατηγορία με τις top-10 νίκες η Μαρία Σάκκαρη έχει να επιδείξει 8! Η πρώτη ήταν το 2017 κόντρα στην Βοζνιάκι πριν η Καρολίνα κατακτήσει το Australian Open και η τελευταία στις αρχές του 2020 απέναντι στην Μπέντσιτς στην Αγία Πετρούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 4 από τις 8 νίκες έχουν επιτευχθεί στις ΗΠΑ ενώ 3/8 ήταν top-5.

Αριθμοί που ζαλίζουν

Η Σερένα Ουίλιαμς λίγες εβδομάδες πριν κλείσει 39 χρόνια ζωής έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα της και συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Σήμερα είναι στο Νο9 του κόσμου ενώ έχει 319 εβδομάδες στο Νο1 όπου βρέθηκε για τελευταία φορά στις 14/5/2017. Η Ουίλιαμς είναι η παίκτρια με τους περισσότερους τίτλους Grand Slam στην open era.

Έχει κατακτήσει 23 τίτλους και θέλει άλλον ένα για να φτάσει την Αυστραλή Μάργκαρετ Κορτ που έχει 24. Έχει 73 τίτλους καριέρας και μετά από τους top-3 είναι στην 4η θέση στους εν ενεργεία παίκτες-τριες, ενώ έχει κατακτήσει 4 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλα, τα 3 με την Βένους στο διπλό.

Εδώ και 2 χρόνια είναι μητέρα της Ολύμπια αλλά συνεχίζει να παίζει σε πείσμα όλων και να παραμένει στο top-10. Το 2019 μάλιστα έφτασε σε δυο τελικούς Grand Slam στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.

Από το Περθ στη Νέα Υόρκη

Η Σερένα έχει κερδίσει το σεβασμό όλων και η Μαρία Σάκκαρη έχει δηλώσει πως μεγάλωσε βλέποντας στην τηλεόραση τους αγώνες της με την Βένους.

Η Ελληνίδα είναι γεννημένη το 1995 και η Αμερικανίδα το 1981. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα κορτ στο Περθ της Αυστραλίας.

Ήταν στο Hopman Cup, ένα τουρνουά επίδειξης που δεν υπάρχει πια και διεξχήθη στο φινάλε του 2018 και στην αυγή του 2019. Η Μαρία με τον Στέφανο Τσιτσιπά εκπροσωπούσαν την Ελλάδα και η Σερένα είχε ταξιδέψει εκεί με τον Φράνσις Τιαφό για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Στις 30/12 (31 για την Ελλάδα) η Σερένα Ουίλιαμς έπαιξε με την Μαρία Σάκκαρη και την κέρδισε με 7-6 (3), 6-2. Λίγο μετά στο διπλό η Σάκκαρη με τον Τσιτσιπά επικράτησαν με 2-1 της Σερένα και του Τιαφό.

Είναι το τουρνουά όπου η Ελλάδα επικράτησε της Ελβετίας του Ρότζερ Φέντερερ. Πλέον στο 2020 έχουν αλλάξει πολλά και η Μαρία είναι στο Νο21 ενώ η Σερένα στο Νο9.

Το τουρνουά δεν είναι επίδειξης αλλά της κατηγορίας Premier 5. Η Μαρία είναι στα καλύτερα της παρά την διακοπή και η Σερένα αν και δεν είναι στην καλύτερη της κατάσταση είναι πάντα η Σερένα Ουίλιαμς.

 

Τελευταία Νέα