Οι κακοί... δαίμονες των μελών του Big-3 (vids)

Οι κακοί... δαίμονες των μελών του Big-3 (vids)
Από τους παίκτες έχουν ηττηθεί τις περισσότερες φορές στην καριέρα τους οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς;

Ως Big-3 στο τένις έχει οριστεί η "ομάδα" που αποτελείται από τον Ρότζερ Φέντερερ, τον Ράφα Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αυτοί οι τρεις τενίστες κυριαρχούν τα τελευταία 15 χρόνια στο τένις και έχουν κακακτήσει 56 Grand Slam! Έχουν όμως και αυτοί τα ... τρωτά τους σημεία, τους αντιπάλους που δύσκολα κερδίζουν.

Εμφύλιος με νικητή "Νόλε"

Όπως είναι λογικό τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι "τρομερά" και ναι μέσα από αυτά βγαίνουν και οι κακοί δαίμονες τους. Ο νικητής στους "εμφύλιους" είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αν και ο Σέρβος είναι ο πιο νέος από τους τρεις έχει αναγκάσει τον Ρότζερ Φέντερερ αλλά και τον Ράφα Ναδάλ στις περισσότερες ήττες στις καριέρες τους.

Η... αδυναμία του Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ στην καριέρα του έχει 271 ήττες! Ο παίκτης που τον έχει αναγκάσει στις περισσότερες από αυτές είναι ο Τζόκοβιτς.

Στην "μονομαχία" τους ο Σέρβος έχει 27 νίκες! Τον ακολουθεί ο Ράφα Ναδάλ ο οποίος έχει 24 νίκες απέναντι στον Ελβετό ενώ στην 3η θέση με 11 είναι ο Άντι Μάρεϊ.

Συνολικά από τα άλλα 2 μέλη του Big-3 έχει χάσει 51 φορές ο Φέντερερ. O Τζόκοβιτς απέναντι στον Ελβετό έχει 4 νίκες σε 5 αγώνες σε τελικούς Grand Slam.

Χάνει και ο Ράφα

Ο Τζόκοβιτς έχει επικρατήσει σε 29 παιχνίδια του Ράφα Ναδάλ και είναι ο κακός του δαίμονας.

Συνολικά ο Ισπανός έχει 200 ήττες καριέρας και μετά από τον Σέρβο τις περισσότερες τις έχει υποστεί από τον Φέντερερ (16). Ο Μάρεϊ με 7 είναι και εδώ 3ος.

Στο σύνολο από τα μέλη του Big-3 έχει 45 ήττες ο Ράφα. Σε τελικούς Grand Slam ο Ράφα έχει ηττηθεί 4 φορές από τον Τζόκοβιτς.

Η σειρά του Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει 187 ήττες καριέρας. Ο παίκτης που έχει το ρεκόρ νικών απέναντι του δεν είναι άλλος από τον Ράφα Ναδάλ ο οποίος τον έχει κερδίσει σε 26 παιχνίδια.

Οι 4 από αυτές τις νίκες είναι σε τελικούς Grand Slam. Σε 23 τον έχει νικήσει ο Φέντερερ ενώ σε 11 ο Μάρεϊ.

 

Τελευταία Νέα