Big-3: Η πρώτη τους ημέρα στο Νο1 του κόσμου! (vids)

Big-3: Η πρώτη τους ημέρα στο Νο1 του κόσμου! (vids)
To gazzetta.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας παρουσιάζει τις ημέρες που οι Big-3 ανέβηκαν στο Νο1.

Περισσότερα από 16 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο πρώτος από τους μετέπειτα Big-3 ανέβηκε στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις.

Ο πρώτος φυσικά ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ. Του πήρε την 1η θέση ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς με την σειρά του ξεπέρασε στον Ισπανό και ανέβηκε εκείνος στην κορυφή.

Το gazzetta.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας παρουσιάζει την ιστορία πίσω από την άνοδο στο Νο1:

1. Ρότζερ Φέντερερ

Ο Ελβετός ανέβηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στις 2 Φεβρουαρίου 2004. Μια ημέρα πριν είχε κατακτήσει το Australian Open επικρατώντας με 3-0 σετ του Μαράτ Σάφιν στον τελικό.

Πριν από το Australian Open στο Νο1 ήταν ο Άντι Ρόντικ, στο Νο2 ο Ρότζερ Φέντερερ και στο Νο3 ο Χουάν Κάρλος Φερέρο.

Ο Φέντερερ θα κερδίσει την κούπα και ο Ρόντικ θ΄αποκλειστεί στα προημιτελικά και θα ... πέσει στο Νο3. Ο Ελβετός ήταν τότε 22 ετών και 178 ημερών.

Θα παραμείνει στο Νο1 για 237 σερί εβδομάδες! O Φέντερερ όταν ανέβηκε στο Νο1 είχε κερδίσει 2 Grand Slam.

2. Ράφα Ναδάλ

Μετά από 237 εβδομάδες στο Νο1 ο Ρότζερ Φέντερερ τον Αύγουστο του 2008 θα... πέσει στη 2η θέση. Στις 18 Αυγούστου 2008 στην κορυφή θ' ανέβει ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, ο Ράφα Ναδάλ.

Ο Ισπανός ήταν τότε 22 ετών και 76 ημερών. Θ' αφήσει πίσω του στη 2η θέση τον Φέντερερ και στην 3η τον Νόβακ Τζόκοβιτς (παρέμεινε σ' αυτή τη θέση).

Κατά σύμπτωση, το Νο1 της εποχής, ο Φέντερερ, όπως και ο Ρόντικ το 2004 θα ολοκληρώσει στα προημιτελικά την πορεία του στο κρίσιμο τουρνουά που έκρινε την πρωτιά.

Ο Ναδάλ θα μείνει εκεί για 46 σερί εβδομάδες, ο Φέντερερ θα επιστρέψει, αλλά εκείνος στις 7/6/2010 θα είναι και πάλι στο Νο1. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Ράφα κατέκτησε πρώτα 5 Grand Slam και μετά "σκαρφάλωσε" στην κορυφή!

3. Νόβακ Τζόκοβιτς

Την 3η Ιουλίου 2011 θα διεξαχθεί στο Λονδίνο ο τελικός του Wimbledon. Αντίπαλοι το Νο2 του κόσμου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με το Νο1 τον Ράφα Ναδάλ. Φαβορί στο γρασίδι είναι ο Σέρβος.

Ο "Νόλε" επικρατεί με 6-4, 6-1, 1-6, 6-3 και δεν κατακτά μόνο το Wimbledon. Την 4η Ιουλίου θα είναι πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θα παραμείνει εκεί για 53 σερί εβδομάδες και θα χάσει το Νο1 από τον Φέντερερ. Μετά από 7 χρόνια που στην κορυφή ήταν είτε ο Φένετερερ είτε ο Ναδάλ ένας άλλος τενίστας ανεβαίνει στο Νο1.

O Σέρβος εκείνη την ημέρα είναι 24 ετών και 43 ημερών. Θα τα καταφέρει να είναι στην κορυφή μετά από 3 κερδισμένους τίτλους Grand Slam.

 

Τελευταία Νέα