Ναδάλ: «Είμαι απαισιόδοξος όσο αφορά την επιστροφή στα κορτ»

Gazzetta team
Ναδάλ: «Είμαι απαισιόδοξος όσο αφορά την επιστροφή στα κορτ»
O Ισπανός τενίστας τόνιζε πως υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το τένις και ευχήθηκε η κρίση να τελειώσει σε κάποιους μήνες και όχι σε χρόνια.

Σε διαδικτυακή εκπομπή που διοργάνωσε η ομοσπονδία τένις της Ισπανίας και στην οποία ήταν καλεσμένα όλα τα μέλη της εθνικής ομάδας που κατέκτησε τον Νοέμβριο το Davis Cup μίλησε ο Ράφα Ναδάλ.

Ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας μίλησε επί ώρα και σημείωσε δυο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι είναι απαισιόδοξος όσο αφορά την επιστροφή στα κορτ και το δεύτερο ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το τενις και θα πρέπει να ξεπεραστεί γρήγορα η κρίση.

«Είμαι πολύ απαισιόδοξος ότι μπορεί να ξαναρχίσει κανονική δραστηριότητα. Στο τένις, πρέπει να ταξιδεύεις κάθε εβδομάδα, να μένεις σε ξενοδοχεία, να πηγαίνεις σε διαφορετικές χώρες.

Ακόμα κι αν παίζουμε χωρίς θεατές, για να οργανώσεις οποιοδήποτε τουρνουά χρειάζεται πολλούς εμπλεκόμενους ανθρώπους, κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Σε διεθνές επίπεδο βλέπω ένα σοβαρό πρόβλημα. Ελπίζω ότι θα είναι μήνες και όχι χρόνια γιατί είναι και υπάρχει οικονομικό ζήτημα.

Πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ είναι λυπηρές στιγμές όταν βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν», είπε αρχικά και μίλησε στη συνέχεια για την επόμενη ημέρα: «Θα είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά για να ξανακερδίσεις την φυσική σου κατάσταση και θα χρειαστείς πολλή πειθαρχία και πολλή ταλαιπωρία.

Όσο πιο γρήγορα μπορούμε να συνεχίσουμε τη δραστηριότητα τόσο το καλύτερο. Από την άποψη της επιστροφής στα τουρνουά, είμαι απαισιόδοξος. Αλλά υπάρχουνπολλά άλλα πράγματα πιο σημαντικά από το τένις».

Πάντως η ομοσπονδία τένις της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 600,000 ευρώ για να διοργανωθούν κάποια τουρνουά στη χώρα όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NEWS FEED