Κορονοϊός: Κόντρα Roland Garros - Laver Cup για τις ημερομηνίες (pic)

Πως θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο το Roland Garros και το Laver Cup; 

Η ανακοίνωση του Roland Garros για μετάθεση της έναρξης του στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 προκάλεσε σοκ στο χώρο του τένις. 

Οι Γάλλοι που υποστηρίζουν πως είχαν ενημερώσει τον Ράφα Ναδάλ για την αλλαγή θα διοργανώσουν το Grand Slam μια εβδομάδα μετά από το US Open και ενώ υπάρχει στη μέση και το Davis Cup. 

Οι αθλητές εκφράζουν τις απορίες τους για την απόφαση των Γάλλων αφού είναι δύσκολο γι' αυτούς μέσα σε 5 εβδομάδες να συμμετάσχουν σε 2 Grand Slam. Το ένα μάλιστα είναι σε σκληρή επιφάνεια και το άλλο σε χωμάτινη.

Η απόφαση αυτή που πάρθηκε λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (covid-19) στη Γαλλία αλλά και σ' ολόκληρη την Ευρώπη έφερε και την αντίδραση του Laver Cup. 

Το Roland Garros θα διεξαχθεί στις 20/9-4/10 και το Laver Cup έχει προγραμματιστεί να "φιλοξενηθεί" στη Βοστώνη στις 25-27 Σεπτεμβρίου. 

Το τουρνουά επίδειξης με τα σημαντικά χρηματικά έπαθλα που έχει ξεκινήσει ο Ρότζερ Φέντερερ συγκεντρώνει την αφρόκρεμα του τένις και στη Βοστώνη είναι ήδη sold out! 

Οι διοργανωτές του Laver Cup έβγαλαν την παρακάτω ανακοίνωση και απορούν για την απόφαση των Γάλλων: 

«Ο τενιστικός κόσμος έμαθε σήμερα πως η FFT σκοπεύει να κάνει το Roland Garros από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2020, εξαιτίας του αντίκτυπου του COVID-19. Αυτές οι ημερομηνίες συμπίπτουν με τις ημερομηνίες του Laver Cup 2020, που ήδη έχει κάνει sold out και είναι προγραμματισμένο για τις 25-27 Σεπτεμβρίου, στο TD Garden στη Βοστόνη.

Αυτή η ανακοίνωση ήταν έκπληξη για μας και για τους συνεργάτες μας, την Tennis Australia, την USTA και την ΑΤΡ. Εγείρει πολλά ερωτήματα και επεξεργαζόμαστε την κατάσταση. Αυτή την ώρα, θέλουμε οι fans, οι χορηγοί, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, το προσωπικό, οι εθελοντές, οι παίκτες και η πόλη της Βοστόνης, να ξέρουν πως σκοπεύουμε να διοργανώσουμε το Laver Cup στις ημερομηνίες που είναι προγραμματισμένο».

Για να δούμε τι θα γίνει. Το Laver Cup θα προχωρήσει, το Roland Garros θα προχωρήσει, οι αθλητές που θα παίξουν; 

Πάντως υπάρχει μεγάλο θέμα και μ' άλλα τουρνουά της ATP και της WTA μετά από την μετάθεση του Roland Garros και δεν μπορούν φυσικά να διεξαθχούν παράλληλα με το Grand Slam.