Μεντβέντεφ-Τσιτσιπάς 0-2: Έσπασε το... ρόδι ο Στέφανος (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Μεντβέντεφ-Τσιτσιπάς 0-2: Έσπασε το... ρόδι ο Στέφανος (vids)
Ο Τσιτσιπάς κέρδισε με 7-6 (5), 6-4 τον Μεντβέντεφ στην πρεμιέρα του στο ATP Finals στο Λονδίνο.

Την πρώτη νίκη της καριέρας του απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ πέτυχε το απόγευμα της Δευτέρας στο Λονδίνο και στο ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Μετά από 5 συνεχόμενες ήττες κέρδισε με 7-6(5), 6-4 τον Ρώσο στην πρεμιέρα του στο ATP Finals και έγινε ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που τα καταφέρνει!

Ο Τσιτσιπάς έπαιξε πάρα πολύ καλά και στο κρίσιμο σημείο του 2ου σετ έφτασε στο μπρέικ που του χάρισε τη νίκη.

Στην διάρκεια του αγώνα είχε την υποστήριξη πολλών Ελλήνων που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν υπέρ του από τις εξέδρες του O2 Arena.

Ο Στέφανος έκανε το 1ο βήμα για την είσοδο του στους "4" του ATP Finals αλλά έχει 2 ακόμη δύσκολους αγώνες με τον Ράφα Ναδάλ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Για την ιστορία ο Μεντβέντεφ είναι στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο πρώτος σε νίκες στο 2019 (59) και έχει κερδίσει 2 Masters.

Βασιλιάς στο τάι μπρέικ!

Στο 1ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε σε μπρέικ. Στο 2ο γκέιμ ο Μεντβέντεφ θα σβήσει μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά για το 1-1 και το παιχνίδι θα συνεχιστεί με αξιοποίηση του σερβίς από κάθε αθλητή έως το 6-6.

Ο Μεντβέντεφ στέλνει τον αγώνα σε τάι μπρέικ και εκεί στο κρίσιμο σημείο και ενώ το σκορ ήταν 5-5 ο Τσιτσιπάς θα πάρει με βολέ τον επόμενο πόντο και θα κερδίσει το σετ!

Έφτανε ένα μπρέικ...

Στο 2ο σετ ο Στέφανος ισοφαρίζει δις αλλά ο Ντανίλ χωρίς να χάσει πόντο στο 5ο θα προηγηθεί με 3-2. Ο Τσιτσιπάς θα δεχτεί τεράστια πίεση αλλά θα ισοφαρίσει σε 3-3.

Το 7ο γκέιμ είναι συγκλονιστικό. Ο Τσιτσιπάς θα φτάσει σε 2 μπρέικ πόιντ αλλά ο Μεντβέντεφ θα του τα "σβήσει" και τα 2 και θα προηγηθεί με 4-3.

Ο Τσιτσιπάς θα φτάσει στο 4-4 και με μπρέικ θα κάνει το 5-4!

Ο αγώνας είχε διάρκεια 1.42'. Ο Έλληνας είχε 28 αβίαστα λάθη και 26 winners και ο Ρώσος είχε 16 αβίαστα και 24 winners.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα