Τσιτσιπάς: «Ο Σάμπρας μου έδωσε κίνητρο να κυνηγήσω τα όνειρα μου»

Gazzetta team
Τσιτσιπάς: «Ο Σάμπρας μου έδωσε κίνητρο να κυνηγήσω τα όνειρα μου»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συναντήθηκε με τον Πιτ Σάμπρας και τον αποθέωσε.

Τον Σεπτέμβριο του 2002 όταν ο Πιτ Σάμπρας κατακτούσε το US Open, το τελευταίο από τα 14 Grand Slam του,ήταν 4 ετών.

Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με πατέρα και μητέρα "οπαδούς" του τένις και όπως ήταν φυσικό παρακολουθούσε τα πάντα από μικρός. Μπορεί να έχει ως πρότυπο τον Ρότζερ Φέντερερ και να κατάφερε να τον κερδίσει σε Grand Slam αλλά μια από τις μεγάλες του αγάπες ήταν ο Πιτ Σάμπρας.

Ο σπουδαίος τενίστας που είναι σήμερα 47 ετών συναντήθηκε με τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον Έλληνα τενίστα να βγάζει φωτογραφία μαζί του στην Καλιφόρνια (Indian Wells) και να γράφει σε post του ότι εκείνος του έδωσε το κίνητρο για να κάνει όνειρα.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο 20χρόνος Στέφανος για τον Πιτ Σάμπρας:

«Αυτή είναι η φανταστική φάτσα σου, όταν συναντάς τον πρώτο τενίστα που παρακολούθησες στην τηλεόραση. Τον άνθρωπο που σε έκανε να θες να πας να παίξεις τένις, που σε έκανε να ονειρευτείς ότι παίζεις στα μεγαλύτερα court του κόσμου, κερδίζοντας τίτλους και να γίνεσαι έμπνευση για τους υπόλοιπους.

Παρότι βρισκόταν στη δύση της καριέρας του, η παιδική μου ηλικία ήταν γεμάτη από μάχες του Πιτ Σάμπρας που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Αυτός ο άνθρωπος μου έδωσε κουράγιο και κίνητρο να κυνηγήσω το όνειρό μου. Ένα όνειρο που ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Είναι τιμή μου να στέκομαι δίπλα σου Πιτ.

Σ’ευχαριστώ που γέμισες την παιδική μου ηλικία με ενθουσιασμό, ελπίδα, σκληρή δουλειά και δίψα να παίξω τένις. Παραμένεις μεγάλη έμπνευση και ελπίζω να παραμείνεις για πολλές γενιές ακόμα».

 

Τελευταία Νέα