Τσιτσιπάς: «Μπορώ να νικήσω τον Ναδάλ»

O Στέφανος Τσιτσιπάς δηλώνει έτοιμος να νικήσει και τον Ναδάλ στα ημιτελικά του Australian Open.

Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι έχει πεισμώσει από την τελευταία φορά που αποκλείστηκε από τον Ναδάλ λέγοντας:

«Πείσμωσα πολύ την τελευταία φορά που έχασα. Είπα στον εαυτό μου ότι έχω την ευκαιρία να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά. Επίσης είπα ότι μπορώ να τον κερδίσω γιατί τώρα ξέρω πώς παίζει. Δεν ήθελα να το πω αυτό, αλλά νιώθω ότι μπορώ να το κάνω. Ξέρω πολύ καλύτερα τις τακτικές που χρησιμοποιεί και θα είναι μεγάλη χαρά να βγω έξω στο γήπεδο, να παίξω καλό τένις και να φύγω με τη νίκη.Το θέλω πάρα πολύ».

Πάντως, ο Τσιτσιπάς πιστεύει ότι ακόμη είναι στα... ρηχά. 

«Είμαι χαρούμενος που έφτασα στον στόχο μου, αλλά είναι μόνο η αρχή για να πάω πιο βαθιά. Είναι το μίνιμουμ!».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να συγκεντρωθεί στο ματς με τον Μπαουτίστα, μετά το έπος με τον Φέντερερ:

«Πολύ δύσκολο. Ήταν αρχικά δύσκολο να το επεξεργαστώ και στη συνέχεια δύσκολο να κοιμηθώ. Είχα και έναν πόνο στο πόδι μου που με κρατούσε ξύπνιο. Ήταν δύσκολη η πρώτη νύχτα, κοιμήθηκα λιγότερο από έξι ώρες και ανησυχούσα για το ματς μου. Την επόμενη κοιμήθηκα πολύ καλύτερα. Και έλαβα πολλά μηνύματα από celebrities στην Ελλάδα, οι οποίοι δεν περίμενα να βλέπουν τένις. Κατάλαβα την επιρροή μου στην χώρα μου.Ήθελα να συγκεντρωθώ στο επόμενο ματς μου. Ήξερα ότι η νίκη επί του Φέντερερ ήταν σημαντική και έπαιζε ρόλο στο image μου, αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν το σημερινό ματς». 

Μάλιστα για τις φήμες που τον ήθελαν να... γίνεται Αυστραλός είπε: «Δεν θα έλεγα ότι βρέθηκα ποτέ κοντά. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και εκπροσωπώ τα γαλανόλευκα χρώματα».

Όσο για το coaching violation που δέχτηκε κατά τη διάρκεια με τον αγώνα με τον Μπαουτίστα, σχολίασε: «Δεν ήταν coaching violation. Απλά ο πατέρας μου μου είπε να πίνω περισσότερο».