Grand Slam: Οι νίκες είναι αμέτρητες (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Grand Slam: Οι νίκες είναι αμέτρητες (vids)
Το top-5 των παικτών με τις περισσότερες νίκες σ' ένα τουρνουά Grand Slam.

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν είναι άδικα ο "Βασιλιάς" του παγκόσμιου τένις.

Δεν είναι μόνο ο παίκτης με τα περισσότερα τρόπαια Grand Slam (20) αλλά έχει και μια σειρά από ρεκόρ που του χαρίζουν τεράστια... αίγλη και φήμη.

Στις περισσότερες λίστες με τα ρεκόρ είναι στην 1η θέση αλλά στην συγκεκριμένη που θα δούμε όχι μόνο είναι στην 1η αλλά είναι και 3 φορές μέσα στο top-5. Είναι στο Νο1, στο Νο2 και στο Νο5!

Είναι η λίστα με τους παίκτες που έχουν σημειώσει τις περισσότερες νίκες σ' ένα Grand Slam. Μαζί του είναι ο Ράφα Ναδάλ και ο Τζίμι Κόνορς.

Ας δούμε την σχετική λίστα:

1. Ρότζερ Φέντερερ 102 (Australian Open)

2. Ρότζερ Φέντερερ 101 (Wimbledon)

3. Τζίμι Κόνορς 98 (US Open)

4. Ράφα Ναδάλ 93 (Roland Garros)

5. Ρότζερ Φέντερερ 89 (US Open)

O Νόβακ Τζόκοβιτς είναι στην 8η θέση με 75 νίκες στο Australian Open ενώ πριν από εκείνον είναι ο Τζίμι Κόνορς με 84 στο Wimbledon και ο Αντρέ Άγκασι με 79 στο US Open.

Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά το top-5 θα αναφέρουμε ότι ο Ρότζερ Φέντερερ έχει παίξει 21 χρονιές και έχει κατακτήσει 6 τίτλους στο Australian Open. Στο Wimbledon έχει επίσης 21 συμμετοχές αλλά 8 τίτλους ενώ στο US Open έχει 19 και 5 τρόπαια.

Φυσικά είναι ο μοναδικός στην ιστορία που έχει ξεπεράσει τις 100 νίκες και μάλιστα σε 2 Grand Slam. Είναι επίσης ο μοναδικός που έχει ξεπεράσει τις 300 νίκες στο σύνολο.

Ο Τζίμι Κόνορς έχει 22 χρονιές στο US Open και 5 τίτλους και ο Ράφα Ναδάλ έχει 15 σεζόν στο Roland Garros και 12 τρόπαια!

Ο Ελβετός είναι στην κορυφή και της λίστας με τις νίκες σ' όλα τα Grand Slam (σύνολο): 1. Φέντερερ (362), 2. Τζόκοβιτς (287), 3. Ναδάλ (275), 4. Κόνορς (233), 5. Άγκασι (224).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα