US Open: Το βράδυ που θα γραφτεί ιστορία (vids)

Αντώνης Πατσούρας
US Open: Το βράδυ που θα γραφτεί ιστορία (vids)
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ συναντά την Κυριακή (23:00, Eurosport 1) στον τελικό του US Open τον Ντομινίκ Τιμ και ο νικητής "σπάει" την κυριαρχία του Big-3.

Όταν ο Μπόρις Μπέκερ γίνονταν "Βασιλιάς" στη Νέα Υόρκη κερδίζοντας το μοναδικό US Open που κατέκτησε ποτέ τενίστας από την Γερμανία, ο Αλεξάντερ Ζβέφεφ δεν είχε καν γεννηθεί.

Ήταν Σεπτέμβριος του 1989 όταν ο Μπόρις Μπέκερ κέρδιζε στον τελικό τον Ιβάν Λέντλ. Τέσσερα χρόνια αργότερα, πάλι τον 9ο μήνα του έτους, θα γεννηθεί στην Αυστρία ένα παιδί που θα γινόταν ο καλύτερος τενίστας της πατρίδας του.

Είναι ο Ντομινίκ Τιμ. Ο μοναδικός Αυστριακός που έχει παίξει σε τελικό Grand Slam. Τόσο αυτός όσο και ο φίλος του ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ απόψε (23:00) στο «Arthur Ashe» θα παλέψουν για κάτι πολύ μεγάλο.

Όποιος και να κερδίσει θα έχει κατακτήσει τον 1ο τίτλο Major. Ο Τιμ θα παίξει στον 4ο τελικό του και ο Ζβέρεφ στον 1ο. Το πιο σπουδαίο είναι ότι ένας από τους δυο θα "σπάσει" την κυριαρχία του Big-3.

Βέβαια κανένας από τους 2 δεν θα την "σπάσει" κερδίζοντας έναν από τους Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς αφού κανένας δεν είναι στη Νέα Υόρκη αλλά θα έχει κατακτήσει τον 1ο τίτλο Major μετά από 13 σερί που πήραν οι 3.

Ο τελευταίος που τους ξέφυγε ήταν το US Open 2016 που κατέληξε στον Σταν Βαβρίνκα. Από τότε κανείς άλλος δεν τόλμησε να τους αμφισβητήσει.

Ο Τιμ και ο Ζβέρεφ είναι φίλοι. Μέσα στο κορτ θα είναι "εχθροί" για κάποιες ώρες και μετά ο ένας θα συγχαρεί τον άλλο. Ο Αυστριακός έχει 7-2 νίκες και 3-0 σε Grand Slam κόντρα στον Γερμανό ο οποίος έχει ρωσικές ρίζες.

Απόψε θα γραφτεί ιστορία...

 

US OPEN Τελευταία Νέα