US Open: Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού στη Νέα Υόρκη

Αντώνης Πατσούρας
US Open: Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού στη Νέα Υόρκη
Την Παρασκευή (23:00) ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στον Ζβέρεφ και στον Μπούστα Καρένιο και ακολουθεί ο δεύτερος με "μονομάχους" τους Τιμ και Ζβέρεφ.

Ώρα ημιτελικών για το ταμπλό των ανδρών στο US Open.

Την Παρασκευή (11/9) στις 23:00 θα παίξουν στο «Arthur Ashe» ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο7) και ο Καρένιο Μπούστα (Νο27) και θα ακολουθήσει μετά από τις 02:00 το παιχνίδι του Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο5) με τον Ντομινίκ Τιμ (Νο3).

Οι νικητές θα παίξουν στον τελικό της Κυριακής (23:00). Από τον τελικό για πρώτη φορά μετά από τον Σεπτέμβριο του 2016 θα έχουμε νικητή εκτός του Big-3.

Ημιτελικός σαν τελικός

Με τους Big-3 να απουσιάζουν το παιχνίδι του Ντανίλ Μεντβέντεφ με τον Ντομινίκ Τιμ θα μπορούσε να είναι ο τελικός του US Open.

Ο Ρώσος έφτασε το 2019 στον τελικό αλλά ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ ενώ ο Αυστριακός έχει δυο ήττες από τον Ράφα Ναδάλ στο Roland Garros (2018, 2019) και άλλη μια από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open 2020.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έχει παίξει ένα ημιτελικό σε Grand Slam και έχει 1/1 νίκες (US Open) ενώ ο Ντομινίκ Τιμ έχει 3 νίκες σε 5 ημιτελικούς.

Στα μεταξύ τους παιχνίδια ο Αυστριακός είναι στο 2-1 στις νίκες. Ο Τιμ κέρδισε το 2018 στην Αγία Πετρούπολη και το 2019 στον τελικό στη Βαρκελώνη ενώ ο Μεντβέντεφ επικράτησε με 6-3, 6-1 στο Rogers Cup 2019.

Ο Ντομινίκ Τιμ είναι ο πρώτος Αυστριακός που θα παίξει σε τελικό στο US Open.

Ζευγάρι με φαβορί

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ που δείχνει να είναι σε τρομερή κατάσταση θα παίξει στον 2ο ημιτελικό της καριέρας του σε Grand Slam μετά από τον χαμένο στο Australian Open του 2020.

Ο Καρένιο Μπούστα από την άλλη έχει και αυτός μια ήττα σε ημιτελικό από τον Κέβιν Άντερσον το 2017 στη Νέα Υόρκη. Στα μεταξύ τους παιχνίδια ο Γερμανός είχε επικρατήσει με 7-6 (4), 6-2 του Ισπανού το 2018 στο Μαϊάμι.

Εάν ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κερδίσει θα είναι ο πρώτος Γερμανός μετά από τον Μάικλ Στιτς και το 1994 που θα παίξει σε τελικό US Open ενώ εάν το κατακτήσει θα είναι ο πρώτος μετά από τον Μπόρις Μπέκερ που τα είχε καταφέρει το 1989.

Όσο αφορά τον Ισπανό θα είναι ο πρώτος του τελικός. Βέβαια οι συμπατριώτες του Ναδάλ και Οράντες έχουν κατακτήσει το τρόπαιο στη Νέα Υόρκη και ο Φερέρο έχει παίξει σε τελικό.

Φαβορί είναι ο Ζβέρεφ.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν από το Eurosport 1.

 

US OPEN Τελευταία Νέα