H USTA αφαιρεί βαθμούς και prize money από τον Τζόκοβιτς (pic)

Gazzetta team
H USTA αφαιρεί βαθμούς και prize money από τον Τζόκοβιτς (pic)
Οι διοργανωτές εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται στις κυρώσεις για τον Νόβακ Τζόκοβιτς μετά από το περιστατικό με την επόπτρια στον 4ο γύρο του US Open.

Ανακοίνωση για την ενέργεια του Νόβακ Τζόκοβιτς να χτυπήσει με το μπαλάκι επόπτρια γραμμών κατά την διάρκεια του αγώνα του 4ου γύρου του US Open με τον Καρένιο Μπούστα εξέδωσε η USTA.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που αποβλήθηκε αμέσως από τον αγώνα και φυσικά δεν συνεχίζει στο τουρνουά χάνει τους βαθμούς του στο US Open αλλά και το prize money.

Βέβαια ο Σέρβος δεν είχε κερδίσει έως σήμερα νέους βαθμούς αφού το 2019 είχε σταματήσει στον 4ο γύρο (θα κέρδιζε με πρόκριση) αλλά χάνει τα 250,000 δολάρια ως prize money.

Η USTA "απειλεί" τον Σέρβο που φυσικά θα είναι για καιρό ακόμη στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και με πρόστιμο.

Η ανακοίνωση της USTA:

«Σε συμφωνία με το βιβλίο κανονισμών των Grand Slam και ακολουθώντας την πράξη του να χτυπήσει μια μπάλα σκοπίμως με απερίσκεπτο ή επικίνδυνο τρόπο εντός του court ή να αγνοήσει με αμέλεια τις συνέπειες, ο διαιτητής του US Open απέβαλλε τον Νόβακ Τζόκοβιτς από το 2020 US Open.

Επειδή αποβλήθηκε, ο Τζόκοβιτς θα χάσει όλους τους βαθμούς που κέρδισε στο φετινό US Open και το χρηματικό έπαθλο, ενώ προβλέπεται να του επιβληθεί και επιπλέον πρόστιμο σε σχέση με το παραβατικό περιστατικό».

  • Tags:
 

US OPEN Τελευταία Νέα