US Open: Τα σενάρια για την τύχη του Grand Slam

Gazzetta team
US Open: Τα σενάρια για την τύχη του Grand Slam
Έως την Δευτέρα 15 Ιουνίου θα παρθεί η απόφαση για την τύχη του US Open 2020.

Ανοιχτά έως την Δευτέρα 15 Ιουνίου είναι όλα τα σενάρια για την τύχη του US Open 2020.

Το Grand Slam που είναι να διεξαχθεί στην τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και την πρώτη του Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη είναι στον... αέρα λόγω του covid-19 και των προβλημάτων στις πτήσεις από τις άλλες ηπείρους προς την Αμερική.

Οι διοργανωτές σύμφωνα με την L Equipe θα πάρουν στις 15/6 την απόφαση τους και έως τότε υπάρχουν τρία σενάρια.

Το χειρότερο είναι να ακυρωθεί μετά από το Wimbledon και το US Open. Η κατάσταση στις ΗΠΑ λόγω του covid-19 και των διαδηλώσεων μετά από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ δεν είναι καλή και έτσι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την ακύρωση.

Εδώ θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η δήλωση του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, πως δεν είναι στις προτεραιότητες του το US Open αλλά και η απουσία του Φέντερερ λόγω επέμβασης.

Ακόμη και ο νικητής του 2019 Ράφα Ναδάλ δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα συμμετάσχει αφού ακολουθεί μετά από 3 εβδομάδες το αγαπημένο του Roland Garros.

Το δεύτερο σενάριο είναι να καταργηθούν τα προκριματικά και να διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη το Cincinnati Masters που ήταν πάντα ο προάγγελος του US Open. Εάν ισχύσει αυτό το σενάριο τόσο στο απλό οι θέσεις θα μειωθούν από 256 σε 128 και στα διπλά από 128 σε 48. Τεράστια μείωση στις συμμετοχές.

Το τρίτο σενάριο είναι να ακυρωθεί το Cincinnati Masters και να διεξαχθούν κανονικά τα προκριματικά που διαρκούν έως τις 31/8 που αρχίζουν οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό.

Σίγουρα θα παίξουν ρόλο και οι θέσεις των παικτών στην λήψη της απόφασης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα