US Open: Η βασίλισσα και η σταχτοπούτα της Νέας Υόρκης

Αντώνης Πατσούρας
US Open: Η βασίλισσα και η σταχτοπούτα της Νέας Υόρκης
Η Ουίλιαμς και η Αντρεέσκου θα μοχθήσουν στις 23:00 για τον τελευταίο Grand Slam τίτλο της χρονιάς στη Νέα Υόρκη.

Μίτσιγκαν, Φλόριντα, Πιτέτσι, Οντάριο και στο βάθος Νέα Υόρκη.

Το "Μεγάλο Μήλο" ή "Άμστερνταμ του Νέου Κόσμου". Εκεί κοντά στο Μανχάταν ή αλλίως στο "νησί με τους πολλούς λόφους" θα διεξεαχθεί σε λίγες ώρες ο τελικός του US Open στις γυναίκες.

Καμία από τις δυο φιναλίστ δεν είναι από τη Νέα Υόρκη.

Η Σερένα Ουίλιαμς γεννήθηκε στο Μίτσιγκαν, μένει στην Φλόριντα αλλά είναι η "Βασίλισσα" της Νέας Υόρκης αφού έχει κερδίσει 6 φορές το US Open.

Η Μπιάνκα Αντρεέσκου, γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά, έζησε για κάποια χρόνια στο Πιτσέτι της Ρουμανίας και πλέον είναι μόνιμος κάτοικος Τορόντο και το νέο αστέρι της χώρας στο τένις.

Οι λάτρεις του τένις στη Νέα Υόρκη την έμαθαν μέσα από τις εμφανίσεις της στο US Open. Κάποιοι είχαν δει εκείνον τον τελικό του Rogers Cup όπου και προηγήθηκε με 3-1 της Σερένα πριν η Αμερικανίδα αποσυρθεί και η Μπιάνκα κερδίσει το τρόπαιο.

Ίσως εκεί ν' άκουσαν το όνομα της. Έχει 12 σερί νίκες στο Tour και ψάνχει την 13η. Θα είναι γρουσούζικη;

Κόρη μεταναστών από την Ρουμανία. Μορφωμένων ανθρώπων με τίτλους, πτυχία και καλές δουλειές. Ερωτεύτηκαν και θέλησαν να ζήσουν το όνειρο στον Καναδά. Το 2000 έφεραν στον κόσμο την Μπιάνκα, την κόρη τους.

Μια κόρη που μεγάλωσε και έφτασε στο Νο3 του κόσμου στα Juniors. Μια κόρη που σαν γυναίκα πια κέρδισε δυο super τουρνουά μέσα στο 2019. To Indian Wells και το Rogers Cup. Είναι οι μόνοι τίτλοι καριέρας που έχει να επιδείξει.

Μια κόρη που θα παίξει με την Σερένα Ουίλιαμς στον τελικό του US Open. Ναι στα 19 της θα είναι στον τελικό και θα διεκδικήσει το τρόπαιο από την βασίλισσα. Αυτή η σταχτοπούτα του τουρνουά.

Ένα κορίτσι που είχε ως είδωλο την Κλάιστερς και τις αδελφές Ουίλιαμς. Η κόρη του Νίκου και της Μαρίας ξεκίνησε το τουρνουά στο Νο15 του κόσμου και εάν το κερδίσει θα είναι στο Νο5!

Πάντα μαζί με τους γονείς της και το σκυλάκι της την Κοκό. Δεν έχει προλάβει να καταλάβει τι έχει κάνει στο US Open στο οποίο είχε αποκλειστεί το 2017 και το 2018 στον 1ο γύρο στα προκριματικά.

Είναι η πρώτη τενίστρια μετά από τη Βένους Ουίλιαμς (1998) που θα παίξει σε τελικό στην παρθενική της συμμετοχή. Είναι το πρώτο κορίτσι από τον Καναδά που θα φτάσει έως τον τελικό στο US Open.

Αντίθετα η αντίπαλος, η Σερένα, θα παίξει στον 10ο τελικό της στο US Open και στον 33ο της σε Grand Slam. Τους χωρίζουν 19 χρόνια. Όταν η Ουίλιαμς κέρδιζε το 1999 το πρώτο US Open της καριέρας της η Αντρεέσκου δεν είχε γεννηθεί.

Η Σερένα ψάχνει απόψε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να κερδίσει το 7ο US Open και το 24ο Grand Slam της καριέρας της. Επίσης θέλει την 102η νίκη της στο US Open, την 350η της σε Grand Slam. Θέλει, θέλει, θέλει...

Όλο θέλει αυτή η τενίστρια που έκανε την εμφάνιση της το 1998 με ράστα μαλλιά και τώρα είναι γυναίκα με παιδί, την όμορφη Ολύμπια, την οποία είτε εκείνη είτε η θεία Βένους, δεν μπορεί, θα την κάνουν αθλήτρια.

Η Σερένα είναι η 3η Αφροαμερικανίδα που κέρδισε το US Open, μετά την Γκίμπσον και την αδελφή της Βένους, αλλά η ιστορία όταν θα τελειώσει θα την γράψει ως την πιο επιτυχημένη Αφροαμερικανίδα όλων των εποχών στο άθλημα με το κίτρινο μπαλάκι.

Ναι εκεί στο "Άρθουρ Ας" θα παλέψει με όπλο την εμπειρία της τα νιάτα και την φρεσκάδα της Αντρεέσκου. Εκεί στο "Άρθουρ Ας", στο μεγαλύτερο γήπεδο τένις στον κόσμο, που χτίστηκε για να τιμηθεί η μνήμη του Άρθουρ Ας του μοναδικού Αφροαμερικανού που κέρδισε Grand Slam τίτλο!

Εκεί στο "Άρθουρ Ας" και οι δυο τους έχουν αυτό που είχε πει κάποτε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Τι; "Ένα όνειρο".

*Arthur Ashe Stadium (Tελικός Γυναικών)

16:00 (23:00, Ελλάδος): Αντρέεσκου - Ουίλιαμς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα