Η μαγική χρονιά του Ντανίλ Μεντβέντεφ!

Αντώνης Πατσούρας
Η μαγική χρονιά του Ντανίλ Μεντβέντεφ!
Ο Ρώσος έχει παίξει σε 9 ημιτελικούς και σε 6 τελικούς μέσα στο 2019.

Τρομερή χρονιά είναι το 2019 για τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος είναι ήδη στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και την Παρασκευή (23:30) θα παίξει με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον 1ο ημιτελικό του σε Grand Slam στη Νέα Υόρκη και στο US Open.

Ήταν το μόνο που έλειπε από τον 23χρόνο Ρώσο ο οποίος μπορεί και να χαρακτηριστεί φαβορί για την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής.

Ο Ντανίλ, που είναι... αντιτουριστικός, και δεν είναι ο αγαπημένος του κοινού στη Νέα Υόρκη έχει έως τώρα μια εξαιρετική χρονιά και έχει παίξει σε 9 ημιτελικούς και σε 6 τελικούς!

Στα τρία τελευταία μάλιστα τουρνουά πριν από το US Open έχει 1 τίτλο και 2 τελικούς, επιδόσεις που τον ... εκτόξευσαν στην παγκόσμια κατάταξη.

Η επέλαση του Ρώσου στην Αμερική έχει κρατήσει για περισσότερο από έναν μήνα και ξεκίνησε από το Citi Open στην Ουάσινγκτον όπου και ξεκίνησε ως Νο10 και έφτασε στον τελικό χάνοντας από τον Νικ Κύργιο.

Συνέχισε στο Μόντρεαλ με το Rogers Cup. Έπαιξε στον πρώτο τελικό Masters της καριέρας του έχοντας αποκλείσει το Νο4 (Τιμ) και το Νο8 (Κατσάνοφ).

Στον τελικό χάνει από τον Ναδάλ. Δεν το βάζει κάτω και μετά από μια εβδομάδα είναι στον τελικό στο Cincinnati. Στον ημιτελικό κερδίζει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στο μεγάλο του ραντεβού κερδίζει τον Γκοφέν και κρατάει στα χέρια του τον πρώτο τίτλο Masters!

Μέσα στο 2019 κερδίζει το Sofia Open (ATP 250) ενώ παίζει στον τελικό στο Μπρισμπέιν όπου χάνει από τον Νισικόρι και στον τελικό στη Βαρκελώνη όπου τον κερδίζει ο φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός Ντομινί Τιμ. Στον ημιτελικό της Βαρκελώνης είχε επικρατήσει του Νισικόρι.

Στο Masters του Μόντε Κάρλο αποκλείει στον προημιτελικό τον Τσιτσιπά και στον ημιτελικό τον Τζόκοβιτς αλλά χάνει από τον Λάζοβιτς στον τελικό!

Ξεκίνησε το 2019 στο Νο16 και είναι ήδη στο Νο4 έχοντας προκριθεί στο ATP Finals στο Λονδίνο κάτι που έχουν καταφέρει έως τώρα μόνο οι Τζόκοβιτς-Ναδάλ-Φέντερερ.

 

US OPEN Τελευταία Νέα