Roland Garros: Οι δυο κορυφαίες μάχες του Τσιτσιπά στο Παρίσι (vids)

Roland Garros: Οι δυο κορυφαίες μάχες του Τσιτσιπά στο Παρίσι (vids)
O αγώνας του 4ου γύρου του Roland Garros 2019 με τον Σταν Βαβρίνκα και ο ημιτελικός του Roland Garros 2020 με τον Νόβακ Τζόκοβιτς είναι οι δυο σπουδαιότεροι αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά στο Παρίσι.

Το Roland Garros είναι ένα τουρνουά που δίχως αμφιβολία εμπνέει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ένα από τα 13 παιχνίδια που έχει δώσει από το 2017 έως το 2020 στο Παρίσι έχει χαρακτηριστεί ως "classics" από τους διοργανωτές και έγινε και πίνακας που εμπνέει τους ανθρώπους να παλεύουν στη ζωή τους.

Σταν και Στέφανος

Όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Σταν Βαβρίνκα. Πέρασαν 5 ώρες μέσα στο κορτ για να μάθουμε ποιος συνεχίζει στους "8" του Roland Garros 2019. Αντίπαλοι ο νέος Στέφανος και ο παλιός Σταν ο οποίος έχει κερδίσει Roland Garros.

Ο Ελβετός μετά από 5 ώρες κέρδισε με 3-2 και προκρίθηκε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πει ότι αυτός ο αγώνας είναι το πιο "σκληρό" αλλά και διδακτικό μάθημα στη ζωή του και ο Πατρίκ Μουράτογλου θα κάνει κάδρο αυτή τη μάχη για να βλέπουν οι νέοι και να μαθαίνουν τι έγινε το απόγευμα της 2ας Ιουνίου στο Παρίσι.

Κοντά στο όνειρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε στο Roland Garros 2020 απέναντι στον Ισπανό Μουνάρ. Βρέθηκε να χάνει με 0-2 επέστρεψε και επικράτησε με 3-2 και έφτασε έως τα ημιτελικά.

Εκεί τον περίμενε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2020 ο Νο1 κόσμου και παλιός νικητής του τουρνουά ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος φτάνει στο 2-0, ο Έλληνας επιστρέφει στο 2-2 και θα χάσει το 5ο σετ αφού παίζει και τραυματίας... Είναι ένα παιχνίδι που καθήλωσε τους φίλους του τένις και έδειξε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ΕΔΩ.

Η πορεία στο Roland Garros

Η συμμετοχή του το 2021 θα είναι η 5η συνεχόμενη για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο γεννημένος το 1998 Έλληνας τενίστας ξεκίνησε το 2017 στο Παρίσι και μόνο τότε αποκλείστηκε στον 1ο γύρο. Το 2018 θα φτάσει στον 2ο για να τον αποκλείσει ο μετέπειτα φιναλίστ Ντομινίκ Τιμ και το 2019 θα τον αφήσει εκτός στον 4ο γύρο ο Σταν Βαβρίνκα.

Το 2020 θα παίξει στον ημιτελικό και θα αποκλειστεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σε 13 αγώνες, έχει 9 νίκες και 4 ήττες. Ποτέ δεν έχει παίξει με Γάλλο στο κυρίως ταμπλό και την Κυριακή (19:00, ERT) θα συναντήσει τον Γάλλο Ζερεμί Σαρντί στον 14ο αγώνα του στο Roland Garros.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Roland Garros: Στο Philippe Chatrier ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Σαρντί

Roland Garros: Ο ανοιχτός δρόμος του Τσιτσιπά για τελικό με τους Big-3 «δεμένους»

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα