Roland Garros: Η Οσάκα αποφάσισε να "κόψει" τις συνεντεύξεις Τύπου

Roland Garros: Η Οσάκα αποφάσισε να "κόψει" τις συνεντεύξεις Τύπου
Η Ναόμι Οσάκα δήλωσε πως για να έχει την ψυχική της υγεία κατά την διάρκεια του Roland Garros δεν θα συμμετέχει σε συνεντεύξεις Τύπου.

Σε μια πρωτοφανή απόφαση για το Roland Garros προχώρησε η Ναόμι Οσάκα.

Η Ιαπωνέζα που είναι στο Νο2 κόσμου και τον τελευταίο χρόνο ήταν πρώτη σε έσοδα στον κόσμο στον γυναικείο αθλητισμό αποφάσισε να μην παραβρεθεί σε καμία συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Εξήγησε πως προέχει η ψυχική της υγεία ενώ εάν δεχτεί πρόστιμα από τους διοργανωτές θα τα δώσει και θα ήθελε να πάνε σε κάποιο ίδρυμα για την προστασία της ψυχικής υγείας.

«Δεν θα συμμετέχω σε καμία συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια του Roland Garros. Συχνά νιώθω πως ο κόσμος δεν έχει κανέναν σεβασμό για την ψυχική υγεία των αθλητών και αυτό είναι κάτι πραγματικό. Συχνά καθόμαστε εκεί και δεχόμαστε ερωτήσεις τις οποίες είτε έχουμε ήδη απαντήσει πολλές φορές, είτε μας δημιουργούν αμφιβολίες.

Έχω δει πολλά στιγμιότυπα από αθλητές που καταρρέουν μετά από μια ήττα στην αίθουσα συνεντεύξεων και ξέρω πως και εσείς έχετε δει. Πιστεύω πως η όλη κατάσταση είναι πως βαράμε κάποιον που είναι κάτω και δεν καταλαβαίνω το λόγο που συμβαίνει», έγραψε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της.

Φυσικά εξήγησε πως δεν είναι θέμα ΜΜΕ και τουρνουά αλλά προσωπικό της.

Η Ναόμι Οσάκα έχει 2 US Open και 2 Australian Open αλλά στο χώμα δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα