Roland Garros: Αποβλήθηκε λόγω covid-19 ο Βερντάσκο (pic)

Gazzetta team
Roland Garros: Αποβλήθηκε λόγω covid-19 ο Βερντάσκο (pic)
Οργισμένη ανακοίνωση από τον σπουδαίο Ισπανό τενίστα για την απόφαση των διοργανωτών.

Όταν ένας παίκτης συμμετέχει χωρίς διακοπή στο Roland Garros από το 2004 και θα ήθελε στο Παρίσι να έχει την 68η παρουσία συνολικά σε Grand Slam είναι φυσικό να είναι απογοητευμένος από την αποβολή του από το τουρνουά.

Ο 37χρονος Ισπανός Φερντάντο Βερντάσκο βρέθηκε θετικός στον covid-19 στο Παρίσι και όταν ζήτησε να κάνει και 2ο τεστ αφού η οικογένεια του είναι αρνητική το τουρνουά το αρνήθηκε και δεν του επιτρέπει να παίξει.

Ο Ισπανός τενίστας εξέδωσε μέσω των social media μια έντονα φορτισμένη ανακοίνωση με την θέση του για την αποβολή του:

«Αυτή τη χρονιά δε θα μπορέσω να αγωνιστώ στο Roland Garros, με μεγάλη μου λύπη και απογοήτευση. Τον Αυγούστο πέρασα τον Covid-19 χωρίς να έχω συμπτώματα. Ακολούθησα όλους τους κανόνες τις καραντίνας και επέστρεψα στη ρουτίνα μου όταν πήρα δυο συνεχόμενα αρνητικά PCR τεστ.

Από τότε, έχω κάνει πολλά τεστ και όλα ήταν αρνητικά, συμπεριλαμβανομένου και του τεστ του Masters της Ρώμης. Βγήκα αρνητικός ξανά πριν λίγες μέρες, πριν πάω στο Αμβούργο, αλλά τελικά αποφάσισα να μην παίξω για να αφοσιωθώ στην προετοιμασία μου για το Roland Garros.

Η ομάδα μου και η οικογένειά μου ταξίδεψε στο Παρίσι την Τρίτη και κάναμε όλοι ξανά το PCR τεστ. Όλοι ήταν αρνητικοί, εκτός από εμένα. Εξήγησα την ιστορία μου και την κατάστασή μου και διεκδίκησα να κάνω ακόμα ένα τεστ, ειδικά αφού είδα ότι συνέβησαν παρόμοια πράγματα και σε άλλους παίκτες.

Η διοργάνωση του Roland Garros το αρνήθηκε, παρόλες αυτές τις συνθήκες και παρόλο που υπήρχαν αρκετές ημέρες πριν από την κλήρωση. Παρόλα αυτά λοιπόν, αποβλήθηκα!

Χθες έκανα δυο ακόμα PCR τεστ μόνος μου, σε διαφορετικά εργαστήρια για μεγαλύτερη σιγουριά. Σήμερα όλα βγήκαν αρνητικά για τον Covid-19.

Αυτό μπορούσε να γίνει σε κάθε παίκτη και σε κάθε ομάδα, οπότε κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να μας αφήνουν να κάνουμε νέα τεστ τουλάχιστον, για να αποφεύγουμε τους αποκλεισμούς και να παρέχουμε περισσότερη ασφάλεια στους παίκτες. Αν υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνουν επαναληπτικά τεστ, δε θα έπρεπε να μας τα αρνούνται.

Θέλω να επικοινωνήσω την ολοκληρωτική μου απογοήτευση και την οργή μου προς τη διοργάνωση του Roland Garros, που μου στέρησε το δικαίωμα να συμμετέχω σ' αυτό το σπουδαίο τουρνουά, χωρίς καν να έχω την ευκαιρία για ένα νέο τεστ, με ένα νέο δείγμα, που θα επιβεβαίωνε ότι το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ ήταν λανθασμένο».

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα