Ναδάλ - Γκασόλ: Μια φιλία που «χτίστηκε» με «κουμπάρο» τον Φέντερερ (vid)

Gazzetta team
Ναδάλ - Γκασόλ: Μια φιλία που «χτίστηκε» με «κουμπάρο» τον Φέντερερ (vid)
Η νίκη του Ναδάλ επί του Φέντερερ στο Παρίσι το 2005 έφερε πιο κοντά τον τενίστα με τον μπασκετμπολίστα.

Η φιλία τους είναι γνωστή σ' όλους και αντέχει στο χρόνο. Είναι δυο κορυφαίοι Ισπανοί αθλητές που έχουν δώσει πολλά στη χώρα μέσα από τα αθλήματα τους.

Ο Ράφα Ναδάλ μέσα από το τένις και ο Πάου Γκασόλ μέσα από το μπάσκετ.

Η γνωριμία τους έγινε στη δεκαετία του '90 όταν και ο Ναδάλ ήταν άσημος αλλά ο Γκασόλ έπαιζε στην Μπαρτσελόνα αλλά η φιλία τους ξεκίνησε πολλά χρόνοα αργότερα και "σφραγίστηκε" στο Παρίσι.

Στις 3/6/2005 ο 19χρόνος Ράφα Ναδάλ έχει γενέθλια. Την ίδια ημέρα κερδίζει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τον Ρότζερ Φέντερερ στον ημιτελικό του Roland Garros και για πρώτη φορά θα προκριθεί σε τελικό Grand Slam.

Τότε ο Γκασόλ έκανε έκπληξη στον Ναδάλ για τα γενέθλια του στέλνοντας του μια σαμπάνια και μια τούρτα.

Εκείνα τα γενέθλια και η τεράστια νίκη επί του Φέντερερ "σημάδεψαν" τη φιλία τους και οι δυο Ισπανοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και εκτός γηπέδων για να βοηθήσουν τους συμπατριώτες τους όπως έκαναν και στην εποχή της πανδημίας του covid-19.

O ένας είναι δίπλα στον άλλον στους αγώνες τους αλλά και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες ενώ και οι δυο ήταν "δίπλα" στην εθνική ποδοσφαίρου της χώρας τους όταν ανέβαινε το 2010 στο ψηλότερο σκαλί του κόσμου.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα