Australian Open: Σκέψεις να βγει εκτός συνόρων το γκραν σλαμ του 2022 λόγω κορονοϊού

Gazzetta team
Australian Open: Σκέψεις να βγει εκτός συνόρων το γκραν σλαμ του 2022 λόγω κορονοϊού
Η πανδημία φαίνεται πως στέλνει το επόμενο Australian Open εκτός χώρας καθώς οι αθλητές αντιδρούν στο ενδεχόμενο νέας 14ημερης καραντίνας στην Μελβούρνη.

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο το Australian Open του 2022 να γίνει εκτός Μελβούρνης ή ακόμη και εκτός Αυστραλίας!

Σύμφωνα με το ABC, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως τα σύνορα για τους κατοίκους του εξωτερικού ενδέχεται να παραμείνουν κλειστά ως τα μέσα του 2022, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να μεταφερθεί τόσο το πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς, όσο και ο αγώνας της Formula 1 που γίνεται στο Αλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με το κανάλι, υποψήφιες πόλεις για να φιλοξενήσουν το Australian Open είναι το Ντουμπάι και η Ντόχα, που στην φετινή διοργάνωση είχαν φιλοξενήσει το ταμπλό των προκριματικών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως φέτος υπήρξαν αντιδράσεις από τους αθλητές που έπρεπε να μείνουν σε πολυήμερη καραντίνα και δεν θέλουν να συμβεί ξανά αυτό. Με δεδομένο πως στην χώρα εξακολουθούν να υφίστανται αυστηρά μέτρα, οι αντιδράσεις τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες είναι έντονες και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να μπουν σε «φούσκα», κάνοντας προπονήσεις σε πολύ αυστηρά πλαίσια και επί της ουσίας μόνοι τους.

Σε Ευρώπη και ΗΠΑ οι τενίστες μπαίνουν σε απομόνωση μόνο μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ, ωστόσο στην Αυστραλία είναι αναγκασμένοι να μείνουν δύο εβδομάδες κλεισμένοι σε ξενοδοχείο για να μπορέσουν να αγωνιστούν. Έγιναν προσπάθειες από τους διοργανωτές να υπάρχει εξαίρεση από την κυβέρνηση, όμως δεν κατάφεραν να τα βρουν.

Ιδια ανησυχία υπάρχει και για την F1 που αντί για Μάρτιο μεταφέρθηκε για τον Νοέμβριο και επικρατεί αβεβαιότητα για το αν μπορεί να γίνει ο αγώνας δεδομένου ότι θα πρέπει να μείνουν 2 εβδομάδες σε καραντίνα οι αποστολές. Ο εκτελεστικός διευθυντής του αγώνα, Αντριου Γουέστκοτ προσπαθεί να τα βρει με την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτόρια ώστε να λυθούν όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα ώστε να μην χρειαστεί να ακυρωθεί ο αγώνας.

«Είναι ένα ζήτημα πολύπλοκο και γίνονται εντατικές εργασίες με την κυβέρνηση στην Βικτόρια ώστε να λυθούν όλες οι λεπτομέρειες» ανέφερε.

Οι διοργανωτές ελπίζουν πως ως τότε θα έχουν εμβολιαστεί στην πλειοψηφία τους οι Αυστραλοί πολίτες ώστε να έχει κόσμο ο αγώνας, ωστόσο το πρόβλημα είναι με τις αποστολές που θα έρθουν από το εξωτερικό. Το τι θα συμβεί με το γκραν πρι, εκτιμούν πως θα κρίνει και το αν τελικά το γκραν σλαμ στο τένις θα διεξαχθεί στην Μελβούρνη, με τα τωρινά δεδομένα να καθιστούν αρκετά αμφίβολο αυτό το ενδεχόμενο.

Το Australian Open συνεισφέρει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας στην οικονομία της χώρας και αποτελεί το κύριο έσοδο της ομοσπονδίας τένις και των σωματείων.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα