Australian Open: «Κλειδώνει» για τις 8/2 η πρεμιέρα

Gazzetta team
Australian Open: «Κλειδώνει» για τις 8/2 η πρεμιέρα
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας η πρεμιέρα του Australian Open 2021 θα μεταφερθεί από τις 18/1 στις 8/2. Πολύ αυστηρά μέτρα για τον covid-19.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ της Αυστραλίας, όπως είναι το The Age και η Sydney Morning Herald η Tennis Australia αποφάσισε το Australian Open 2021 να ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου αντί για τις 18 Ιανουαρίου.

Ο λόγος της μετάθεσης είναι τα πολύ αυστηρά μέτρα της πολιτείας της Βικτόρια και η υποχρεωτική καραντίνα των αθλητών για 14 ημέρες.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τους διοργανωτές αλλά έχουν δημοσιευτεί πληροφορίες ότι το prize money θα είναι στα επίπεδα του 2020 και η πληρότητα στο Melbourne Park στο 75%.

Επιπλέον εκτός από την καραντίνα 14 ημερών για αθλητές και αθλήτριες που ήταν ήδη γνωστό σαν είδηση από ημέρες δημοσιεύτηκε η πληροφορία ότι οι παίκτες θα ταξιδέψουν στη Μελβούρνη από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου και θα είναι σε καραντίνα έως τις 31/1.

Όλοι οι παίκτες θα κάνουν test Covid-19 την 1η, την 3η, την 7η, την10η και τη 14η μέρα της καραντίνας. Προπονήσεις ατομικές θα επιτρέπονται σ' αυτούς που θα έχουν αρνητικό τεστ ενώ όσοι μετά από την 2η εβδομάδα έχουν 3 αρνητικά θα μπορούν να προπονούνται ανά τετράδες.

Φυσικά όσο είναι σε καραντίνα δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν εκτός των εγκαταστάσεων και όλα (διαμονή, φαγητό) θα είναι πληρωμένα από τους Αυστραλούς.

Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα