Χάλεπ: Το μήνυμα μετά την δικαίωσή της στο CAS

H Σιμόνα Χάλεπ πανηγυρίζει
Για «γλυκόπικρη» γεύση έκανε λόγο η Σιμόνα Χάλεπ σε δήλωσή της μετά την μείωση της ποινής της για την υπόθεση ντόπινγκ.

Η απόφαση του Αθλητικού δικαστηρίου της Λωζάνης να μειώσει σε 9 μήνες την ποινή της Σιμόνα Χάλεπ, χαροποίησε την ίδια έστω κι αν δεν ήταν μια εντελώς αθωωτική απόφαση.

Η Ρουμάνα εδώ και 17 μήνες είναι εκτός δράσης, με την απόφαση του CAS επί της ουσίας να λέει ότι κακώς της έχει στερηθεί το δικαίωμα να αγωνίζεται στο Tour εδώ και αρκετούς μήνες, κάτι για το οποίο η Χάλεπ φώναζε επειδή καθυστερούσε η ITF να εκδικάσει την υπόθεσή της.

Η δήλωση της Χάλεπ

«Σήμερα σηματοδοτείται μια κομβική στιγμή, καθώς το δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του, επιβεβαιώνοντας τη θέση μου και φέρνοντας σαφήνεια σ' αυτή την ιστορία:

1) Με ομόφωνη απόφαση, το δικαστήριο με απάλλαξε από κάθε αδίκημα σχετικά με τους ισχυρισμούς για ντόπινγκ αίματος.

2) Διαπιστώθηκε επίσης ομόφωνα ότι το ατυχές περιστατικό του θετικού μου δείγματος στην ουσία roxadustat προήλθε από ακούσια μόλυνση από συμπλήρωμα, κάτι που οδήγησε στη μειωμένη κύρωση των 9 μηνών.

3) Επιπλέον, το δικαστήριο έδωσε εντολή στην ITIA να με αποζημιώσει με 20.000 ελβετικά φράγκα.

Στα μέσα αυτού του δύσκολου ταξιδιού, η ακλόνητη πίστη μου στην ακεραιότητα της αλήθειας και στη δικαιοσύνη, ήταν ο φάρος μου. Παρά το γεγονός πως αντιμετώπισα τρομακτικές κατηγορίες και τρομερή εναντίωση, κατάφερα να διατηρήσω ζωντανό το πνεύμα μου και αγκυροβολημένο στην ακλόνητη πεποίθησή μου πως είμαι μια καθαρή αθλήτρια. Αυτή η δοκιμασία ήταν μια απόδειξη ανθεκτικότητας και ο θρίαμβος της αλήθειας είναι μια γλυκόπικρη δικαίωση που, αν και καθυστερημένη, είναι εξαιρετικά ευχάριστη.

Εκφράζω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μου στη νομική μου ομάδα, της οποίας η ακλόνητη πίστη και η εξαιρετική αφοσίωση συνέβαλαν καθοριστικά στο να βρούμε τον δρόμο μας σ' αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς. Επίσης στους χορηγούς μου και στους πιστούς θαυμαστές μου, αλλά και σε κάποιους συναδέλφους μου, που υπήρξαν πυλώνες της δύναμής μου, προσφέροντας ακλόνητη υποστήριξη και αλληλεγγύη.

Η συντριπτική υποστήριξη από τόσους πολλούς Ρουμάνους ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μου, επιτρέποντάς μου να υπερασπιστώ αυτό τον σκοπό, για ένα δίκαιο τέλος. Ανυπομονώ να γυρίσω αυτή τη σελίδα και να βρεθώ ξανά στο tour, με ανανεωμένο σθένος και αναζωογονημένο πνεύμα.

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη, Σιμόνα»


 

Τελευταία Νέα