Ναδάλ: «Ο Τζόκοβιτς είναι ο κορυφαίος για μένα»

Κώστας Ευθυμιάδης
Ναδάλ: «Ο Τζόκοβιτς είναι ο κορυφαίος για μένα»
Ο Ραφαέλ Ναδάλ σε συνέντευξή του χαρακτήρισε κορυφαίο παίκτη τον Τζόκοβιτς, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Ντόχα και εξήγησε γιατί αποφάσισε να συνεργαστεί με τους Σαουδάραβες.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί στη Ντόχα, κάτι που σημαίνει πως βάζει πλέον πλώρη για τις ΗΠΑ και το Ιντιαν Γουέλς.

Ο Ισπανός τενίστας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό κανάλι της πατρίδας του, αναφέρθηκε όχι μόνο στο Κατάρ, αλλά και στη συνεργασία του με τους Σαουδάραβες που έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο, αποκαλύπτοντας παράλληλα, πως θεωρεί ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών, κατά την άποψή του.

«Δε νομίζω πως η Σαουδική Αραβία με χρειάζεται για να ξεπλύνει τίποτα. Είναι μια χώρα που έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα σε όλο τον κόσμο, μια χώρα με μεγάλες δυνατότητες, οπότε είναι λογικό ο κόσμος να πάει εκεί. Ο κόσμος νιώθει πως τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν τα πάντα και άρα τώρα ξεπουλήθηκα για τα χρήματα, το καταλαβαίνω αυτό. Και είναι μια χώρα στην οποία υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, δίχως αμφιβολία, είναι μια χώρα που είναι πολύ πίσω σε κάποια πράγματα. Αλλά είναι μια χώρα που άνοιξε πρόσφατα. Αν δεν πετύχει την εξέλιξη που πιστεύω πως θα έχει τα επόμενα 10-15 χρόνια, τότε θα σας πω ότι έκανα τελείως λάθος. Έχω την ελευθερία να δουλέψω με τις αξίες στις οποίες εγώ πιστεύω. Αν αυτό δεν συμβεί, θα είμαι εδώ και θα σας πω ότι είχα λάθος» είπε με ειλικρίνεια ο Ναδάλ.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το γεγονός ότι δεν έχει σπάσει ποτέ ρακέτα στην καριέρα του, αναφέροντας τον Τζόκοβιτς στην απάντησή του.

«Στο τέλος έχει να κάνει με την απογοήτευση. Αλλά από την άλλη, ο Νόβακ θα σπάσει μια ρακέτα όταν είναι απογοητευμένος και αμέσως μετά θα είναι και πάλι στο 100% του. Γι' αυτό και είναι εκείνος που έχει πετύχει τα περισσότερα στην ιστορία του αθλήματός μας. Οι αριθμοί λένε πως είναι ο καλύτερος στην ιστορία. Και για μένα είναι ο καλύτερος. Ποτέ δεν λέω κάτι αν δεν το νιώθω. Μπορούμε να πούμε ότι έχω τραυματιστεί περισσότερες φορές από εκείνον, αλλά και αυτό δείχνει ότι είχε ένα καλύτερο σώμα από το δικό μου» σχολίασε ο Ναδάλ.

 

Τελευταία Νέα