Χάλεπ: Το καρφί από τη Σερένα Γουίλιαμς και η αντίδραση Μουράτογλου

Χάλεπ: Το καρφί από τη Σερένα Γουίλιαμς και η αντίδραση Μουράτογλου
Η Σερένα Γουίλιαμς «κάρφωσε» τη Σιμόνα Χάλεπ, πώς αντέδρασε ο Πάτρικ Μουράτογλου στην τετραετή τιμωρία της αθλήτριας.

H πoινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών επιβλήθηκε στη Σιμόνα Χάλεπ, για παραβάσεις του προγράμματος αντιντόπινγκ είναι το κυρίαρχο νέο της ημέρας στον κόσμο του τένις.

Η 32χρονη Ρουμάνα τενίστρια, νικήτρια στο Roland Garros το 2018 και στο Wimbledon το 2019, τιμωρήθηκε για δύο διαφορετικές παραβιάσεις των κανόνων αντιντόπινγκ, όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη (12/9) η Διεθνής Υπηρεσία Ακεραιότητας του Τένις (ITIA).

Ποικίλλες ήταν οι αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης, όμως ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση από τη Σερένα Γουίλιαμς. Με αναφορά της στo twitter η Αμερικανίδα χωρίς να γράφει όνομα ή διοργάνωση, πέταξε το καρφί της για τη Σιμόνα Χάλεπ.

«Το οκτώ είναι καλύτερος αριθμός», έγραψε η κάτοχος 23 Grand Slam, εννοώντας ότι θα είχε οκτώ Wimbledon αν δεν έχανε τον τελικό απέναντι στη Χάλεπ το 2019.

Μουράτογλου: «Καταστρέφονται καριέρες αθώων παικτών»

Ένας από τους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν από την πρώτη στιγμή τη Χάλεπ ήταν ο Πάτρικ Μουράτογλου, που για αρκετά χρόνια συνεργάστηκε μαζί της.

Σε γραπτή του δήλωση ο 53χρονος τεχνικός χαρακτήρισε «εντελώς άδικη και απαράδεκτη τη διαδικασία» που έφερε την τετραετή τιμωρία της.

Συγκεκριμένα ο Μουράτογλου ανέφερε τα εξής: «Δεν μπορώ να πιστέψω την απόφαση που έλαβε η ITIA για την περίπτωση της Σιμόνα. Είμαι εξαιρετικά σοκαρισμένος από τις μεθόδους και τη συμπεριφορά ενός οργανισμού που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει τους παίκτες δίκαια και προσπαθεί να καθιερώσει την αλήθεια.

Γνωρίζω την ακεραιότητα της Σιμόνα και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν έχει πάρει ποτέ καμία απαγορευμένη ουσία. Κάθισα σε όλη τη διήμερη ακρόαση μαζί της και ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να πιστέψω ότι το δικαστήριο έλαβε αυτή την απόφαση, με βάση τα στοιχεία και τα επιχειρήματα που άκουσα. Η διαδικασία ήταν εντελώς άδικη για τη Σιμόνα, είναι εντελώς απαράδεκτη. Ελπίζω ότι η Σιμόνα θα δικαιωθεί στο CAS, που είναι το μόνο δικαστήριο που δεν ελέγχεται από την ITIA. Ελπίζω ότι η WTA, η ATP και η PTPA θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξουν ένα σύστημα που καταστρέφει καριέρες αθώων ανθρώπων».

 

Τελευταία Νέα