Τα δεδομένα για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη

Μαρία Σάκκαρη
Πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα ranking Τσιτσιπάς και Σάκκαρη και από ποιους παίκτες εξαρτάται αν θα μείνουν στη θέση τους την προσεχή Δευτέρα.

Με την ελληνική παρουσία να ολοκληρώθηκε χθες στο Wimbledon, με τον αποκλεισμό του Τσιτσιπά, έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μία ματιά στα ranking που θα ανακοινωθούν από την Δευτέρα και τις αλλαγές στο Top10 εν όψει του Αμερικανικού Τουρ.

Στους άνδρες, ο Τσιτσιπάς παραμένει αυτή τη στιγμή στο Νο5, αλλά υπάρχουν τρεις τενίστες που μπορούν να τον προσπεράσουν.

Αν ο Ρούνε (παίζει με Αλκαράθ) και ο Ρούμπλεφ (παίζει με Τζόκοβιτς) περάσουν στα ημιτελικά, θα τον ρίξουν από το Νο5 στο Νο7 (αν περάσουν και οι δύο), ενώ θα πέσει στο Νο6 αν περάσει ο ένας από τους δύο. Επίσης, αν ο Γιάνικ Σίνερ κατακτήσει το τρόπαιο θα τον περασει κι αυτός. Επομένως το ταβάνι του Στέφανου για την προσεχή Δευτέρα είναι το Νο5 και το χαμηλότερο Νούμερο που μπορεί να πέσει είναι το Νο8.

Οσον αφορά την κορυφή, αυτή θα πάει στα χέρια του Αλκαράθ ή του Τζόκοβιτς αν ένας από τους δύο κατακτήσει τον τίτλο. Ο Νόλε θα πάει στο Νο1 αν έχει καλύτερη πορεία του Ισπανού στο τουρνουά.

Στο Νο3 θα μείνει ο Μεντβέντεφ ακόμη κι αν το πάρει, ενώ αν αποκλειστεί από τον Γιούμπανκς και πάρει τον τίτλο ένας εκ των Ρούνε και Ρούμπλεφ, θα τον προσπεράσει. Στο Νο9 θα παραμείνει ο Φριτζ και στο Νο10 ο Τιάφο.

Τα δεδομένα για την Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη θα είναι στην καλύτερη περίπτωση στο Νο9, ενώ υπάρχει ένα σενάριο που μπορεί να την ρίξει στο Νο10. Αυτό είναι να πάει στον τελικό η Μάντισον Κις.

Στις πρώτες θέσεις για να πέσει η Σβιόντεκ από το Νο1 θα πρέπει να αποκλειστεί στον ημιτελικό και να το πάρει η Σαμπαλένκα, ή να αποκλειστεί στον προημιτελικό και να φτάσει τελικό η Σαμπαλένκα.

Ριμπάκινα και Πεγκούλα μάχονται για το Νο3 και το Νο4, με την Ριμπάκινα να έχει το αβαντάζ όσο είναι στον ίδιο γύρο μαζί της.

Μοναδική που μπορεί να τις περάσει είναι η Ζαμπέρ που αν το πάρει, θα περάσει στο No4 σίγουρα (αφού θα έχει αποκλείσει την Ριμπάκινα στην 8αδα), αρκεί να μην είναι φιναλίστ η Πεγκούλα.

 

Τελευταία Νέα