Στον δεύτερο γύρο της Μαδρίτης η Ματούλα, ρεκόρ ανόδου η Παύλου

Στον δεύτερο γύρο της Μαδρίτης η Ματούλα, ρεκόρ ανόδου η Παύλου
Η Μάρθα Ματούλα ξεκίνησε ιδανικά στο τουρνουά 60.000 στην Μαδρίτη, επικρατώντας με 2-0 σετ της Ισπανίδας Καβάγ.

Εξαιρετική εμφάνιση για την Μάρθα Ματούλα που προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά 60.000 δολαρίων στη Μαδρίτη.

Η 26χρονη τενίστρια επικράτησε της Ισπανίδας Καβάγ Ρελμέρ με 2-0 σετ (6-3, 7-6) και συνεχίζει στον δεύτερο γύρο, εκεί όπου θα βρει την πολύ δυνατή Κινέζα Ζουοχουάν Μπάι (No206).

Η Ματούλα παρά τα 8 διπλά λάθη στο σερβίς, κυριαρχησε της αντιπάλου της και με 6/10 κερδισμένα break point έφτασε στη νίκη.

Πήρε το πρώτο σετ σχετικά εύκολα, ενώ στο δεύτερο προηγήθηκε 5-3 και πήγε στο 5-4 να κλείσει το ματς στο σερβίς της. Η Ισπανίδα έκανε το break ωστόσο και το σετ οδηγήθηκε στο tie break εκεί όπου η Ματούλα επικράτησε με 7-5 και έφτασε στην πρόκριση.

Τρομερό career high η Παύλου

Μία άλλη ταλαντούχα τενίστρια, η Δήμητρα Παύλου, δεν αγωνίζεται μεν αυτή την εβδομάδα, όμως την επόμενη θα απολαύσει τους «καρπούς» του θριάμβου της στην Σερβία την περασμένη εβδομάδα.

Η 19χρονη τενίστρια κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στην ITF και την προσεχή Δευτέρα θα δει τον εαυτό της να ανεβαίνει κατά 188 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Συγκεκριμένα, στην live βαθμολογία από το Νο 662 βρίσκεται στο Νο474, αλλά ενδέχεται να χάσει λίγες θέσεις, ανάλογα με το πως θα τα πάνε και οι τενίστριες που βρίσκονται από κάτω της στην κατάταξη, αυτή την εβδομάδα. Δεδομένα πάντως η ανοδός της θα είναι… τριψήφου νούμερου και θα κάνει ένα μεγάλο career high στα 19 τους χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα