Αλκαράθ - Μεντβέντεφ 2-0: Στέψη στο Indian Wells και επιστροφή στο Νο1 για τον αλύγιστο Αλκαράθ

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει
Με μία εμφατική νίκη απέναντι στον Μεντβέντεφ, ο Αλκαράθ κατέκτησε το Indian Wells επικρατώντας 2-0 (6-3, 6-2) και επέστρεψε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ο «βασιλιάς» της Καλιφόρνια. Ο Ισπανός teenager επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-2) του Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό του Indian Wells και επέστρεψε με αυτόν τον τρόπο στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχίζοντας να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Ο 19χρονος έγινε ο νεότερος που κατακτά και τους δύο τίτλους του «Sunshine Double» και μόλις ο δεύτερος μετά τον Ναδάλ που έχει κερδίσει περισσότερα από δύο Masters (αυτό ήταν το 3ο του) ως έφηβος.

Κυρίαρχος από το πρώτο σετ με αψεγάδιαστο σερβίς ο Αλκαράθ

Τι και αν ο Μεντβέντεφ μπήκε στον τελικό έχοντας σερί 19 νικών στη σεζόν, ο Αλκαράθ δε βρήκε πουθενά κάποιο πρόβλημα. Από το πρώτο κιόλας σετ ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο των ράλι από τη βασική γραμμή και κατάφερε να πλήξει νωρίς το σερβίς του Μεντβέντεφ για να προηγηθεί με 3-0. Ο Ρώσος μπήκε με δυσκολία στον πίνακα του σκορ, αλλά ο Αλκαράθ με 77% περασμένα πρώτα σερβίς και μόλις τρεις χαμένους πόντους εκεί (17/20) δε βρήκε αντίσταση.

Έχοντας ήδη 10 winners από το πρώτο σετ, υπερασπίστηκε το break του και έφτασε στο 6-3, δίνοντάς του το προβάδισμα. Κάπου εκεί ο Μεντβέντεφ «έσπασε».

Ο Ρώσος, που από την αρχή του τουρνουά είχε θέμα με τις συνθήκες του αργού κορτ και τις μπάλες, δεν κατάφερε να βρει ούτε ένα break point στο σερβίς του Αλκαράθ. Με δύο break στο ξεκίνημα, ο Καρλίτος έφυγε με σετ και διπλό break για το 4-0, με τη σεμνή τελετή ουσιαστικά να λαμβάνει τέλος.

Συνεχίζοντας να βάζει με συχνότητα το πρώτο του σερβίς (ολοκλήρωσε με 76%) περασμένα για να κερδίσει εκεί 30/37 πόντους, αποτελείωσε οριστικά το σερί του Μεντβέντεφ που έμοιαζε πρώτη φορά ανήμπορος με μόλις 4 winners και 14 αβίαστα, απέναντι στους 19 του Ισπανού που είχε μόλις 10 λάθη.

Ο Αλκαράθ επιστρέφει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά θα φανεί αν διατηρηθεί εκεί, καθώς για να γίνει αυτό πρέπει στις δύο εβδομάδες που έρχονται να υπερασπιστεί τον τίτλο τον οποίον κατέκτησε στο Μαϊάμι.

 

Τελευταία Νέα