Τένις: Φριτζ και Τιάφο στον αγώνα επίδειξης του IMG Future Stars στο Τατόι

Φριτζ και Τιάδο στο τουρνουά επίδειξης στο Τατόι
Το ΤΑΤΟΪ Club και η IMG ανακοίνωσαν πως ο Φράνσις Τιάφο και ο Τέιλορ Φριτζ θα είναι αυτοί που θα παίξουν στον αγώνα επίδειξης του IMG Future stars.

Δύο εξαιρετικοί Αμερικανοί άσοι του τένις θα είναι αυτοί που θα φιλοξενηθούν στο Τατόι στις 24 Απριλίου και θα δώσουν αγώνα επίδειξης στο περιθώριο του IMG Future Stars.

Ο λόγος για τον Τέιλορ Φριτζ και τον Φράνσις Τιάφο, για τους οποίους ανακοινώθηκε και επίσημα η παρουσία τους στην Αθήνα. Ο αγώνας επίδειξης θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας 24/4.

Ο Φριτζ εδραίωσε την παρουσία του στο τένις με μια ιστορική νίκη στο Indian Wells BNP Paribas Open, κατακτώντας τον μεγαλύτερο τίτλο της μέχρι σήμερα καριέρας του πέρυσι.

Ο Τιάφο στο US Open του 2022 ανέτρεψε τα προγνωστικά νικώντας τον Ραφαέλ Ναδάλ, για να γίνει ο πρώτος Αφροαμερικανός άνδρας που έφτασε στον ημιτελικό του Open, 50 χρόνια μετά Αρθουρ Ας.

Διαθέσιμα προς πώληση είναι από σήμερα τα εισιτήρια για τον φιλικό αγώνα επίδειξης αλλά και τους ημιτελικούς και τελικούς αγώνες του τουρνουά που θα διεξαχθούν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου. Τα εισιτήρια για τον αγώνα επίδειξης κοστίζουν 70€, ενώ για τους ημιτελικούς, όπως και για τους τελικούς κοστίζουν 10€ για κάθε μια μέρα.

Η διοργάνωση του δεύτερου τουρνουά IMG Future Stars, διάρκειας μιας εβδομάδας, θα περιλαμβάνει αγώνες 48 παικτών, ανάμεσα στα καλύτερα 24 αγόρια και κορίτσια κάτω των 12 ετών από όλον τον κόσμο, καθώς και ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα έπειτα από τους αγώνες της κάθε ημέρας. Πρόκειται για εργαστήρια υποχρεωτικής συμμετοχής για τα παιδιά, τους προπονητές και τους γονείς που θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις και συζητήσεις με κορυφαία στελέχη των WTA, ATP, Nike, IMG κ.α., με σκοπό την εκπαίδευση των οικογενειών σχετικά με τη ζωή ενός επαγγελματία αθλητή τένις, ομιλίες από ειδικούς στον χώρο της διατροφής και της ευεξίας, που θα βοηθήσουν τους αθλητές να κατανοήσουν τις ανάγκες του σώματός τους σε διατροφή και αποκατάσταση. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ποικίλες ψυχαγωγικές, διαδραστικές δραστηριότητες που θα έχουν προγραμματιστεί από τους διοργανωτές, την IMG και το ΤΑΤΟΪ Club, με στόχο να φέρουν την επόμενη γενιά του τένις πιο κοντά από ποτέ.

Διευθυντής του τουρνουά είναι ο κυπριακής καταγωγής φιναλίστ Grand Slam και πρώην 8ος κορυφαίος παίκτης στην παγκόσμια κατάταξη, Μάρκος Παγδατής, και διαιτητής ο Πορτογάλος διαιτητής χρυσού σήματος,Κάρλος Ράμος.

Πέρυσι στον αγώνα επίδειξης είχε αγωνιστεί ο Κάρλος Αλκαράθ με τον Χουμπέρτ Χουρκάτζ.

Με την ευγενική υποστήριξη της ISDIN, οι νικητές της φετινής διοργάνωσης IMG Future Stars θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν για μια εβδομάδα στην ακαδημία του Χουάν Κάρλος Φερέρο, και να γνωρίσουν από κοντά τον Κάρλος Αλκαράθ.

Το TATOΪ Club εξασφάλισε επίσης και φέτος δύο Wild Cards για τον Έλληνα αθλητή και την Ελληνίδα αθλήτρια U12 με την υψηλότερη πανελλήνια κατάταξη, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί την 18η Απριλίου 2023.

Οι παροχές στον κάθε παίκτη θα περιλαμβάνουν: δύο δωμάτια ξενοδοχείου, γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής του, έως και 2 επιπλέον διαπιστευτήρια για γονείς/κηδεμόνες/προπονητές και πρόσβαση σε πλήρως εξοπλισμένους χώρους προπόνησης και αποκατάστασης.

Οι νικητές (αγοριών και κοριτσιών) του τουρνουά θα προσκληθούν στο διεθνώς αναγνωρισμένο πρωτάθλημα Eddie Herr International Junior Championship (κάτω των 14 ετών) που πραγματοποιείται στην Ακαδημία IMG, στο Bradenton της Florida.

 

Τελευταία Νέα