Davis Cup: Ήττα για Πέτρο Τσιτσιπά / Αλέξανδρο Σκορίλα στο διπλό, μείωσε σε 2-1 το Εκουαδόρ

Βασίλης Τσίγκας
Το δίδυμο των Πέτρου Τσιτσιπά και Αλέξανδρου Σκορίλα δεν τα κατάφερε κόντρα στους Γκονζάλο Εσκομπάρ και Ντιέγκο Ιντάλγκο στο διπλό, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 σετ (7-6 (4), 6-4) και το Εκουαδόρ μείωσε σε 2-1 στα play-offs του World Group I του Davis Cup, που διεξάγονται στο «Νίκος Γκάλης».

Οι Γκονζάλο Εσκομπάρ και Ντιέγκο Ιντάλγκο ήταν το ξεκάθαρο φαβορί, ειδικά από τη στιγμή που το ελληνικό επιτελείο προτίμησε να διαφυλάξει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο διπλό, και δικαίωσαν τα προγνωστικά κόντρα στους Πέτρο Τσιτσιπά και Αλέξανδρο Σκορίλα, επικρατώντας με 2-0 σετ (7-6 (4), 6-4) και μειώνοντας σε 2-1 για το Εκουαδόρ στα play-offs του World Group I του Davis Cup, που διεξάγονται στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο αθλητές του Εκουαδόρ βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού (στο Νο. 43 ο Εσκομπάρ και στο Νο. 93 ο Ιντάλγκο) και παρότι δεν κυριάρχησαν στον αγώνα, η εμπειρία τους στα κρίσιμα σημεία ήταν αρκετή για να τους οδηγήσει στη νίκη. Από την άλλη, οι δύο Έλληνες πάλεψαν και τα δύο σετ, οδηγώντας το πρώτο μάλιστα στο tiebreak, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη και να κλειδώσουν την πρόκριση της Ελλάδας.

Το Εκουαδόρ, λοιπόν, μείωσε τη σειρά των play-offs σε 2-1, μετά τις νίκες των Στέφανου Τσιτσιπά και Αριστοτέλη Θάνου χθες, και όπως όλα δείχνουν, τα πάντα θα κριθούν στην επόμενη αναμέτρηση του μονού, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παλέψει για το 3-1 και την πρόκριση της Ελλάδας στον επόμενο γύρο.

Στο tiebreak κρίθηκε στο πρώτο σετ

Ήταν φανερό από την αρχή του πρώτου σετ πως οι Εσκομπάρ / Ιντάλγκο κρατούσαν πολύ εύκολα τα service games τους και πράγματι οι Π. Τσιτσιπάς / Σκορίλας δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ σε break point στο πρώτο σετ. Αντίθετα, το δίδυμο από το Εκουαδόρ απείλησε στο 3-2 με δύο break points, όμως το σερβίς του Πέτρου Τσιτσιπά κράτησε για το 3-3.

Στο 5-5 η Ελλάδα έφτασε κοντά να απειλήσει το σερβίς του Εκουαδόρ, όμως οι κακές επιστροφές του Σκορίλα έφεραν το 6-5. Ένα love game στο σερβίς της Ελλάδας έκανε το 6-6 και στο tiebreak φάνηκε η εμπειρία των Εσκομπάρ / Ιντάλγκο, όπου έκαναν τα μίνι break που χρειάζονταν για το 7-4.

Βρήκαν το break στο 2ο σετ οι Εσκομπάρ / Ιντάλγκο

Στο πρώτο σετ είχαν 0/6 break points και μέχρι το 3-3 του δεύτερου σετ είχαν φτάσει τα 0/9, όμως σε εκείνο το σημείο οι Εσκομπάρ / Ιντάλγκο βρήκαν το break που έψαχναν για το 4-3. Ένα game πριν, οι Π. Τσιτσιπάς / Σκορίλας είχαν επιστρέψει από το 0-40 και βρέθηκαν με break, όμως τα σερβίς του Ιντάλγκο κράτησαν για το Εκουαδόρ, που με το break πάνω κράτησαν μέχρι το τέλος του σετ για τη νίκη με 6-4.

Η κορυφαία διοργάνωση Davis Cup έχει το δικό της νερό, φυσικό μεταλλικό νερό Μιτσικέλι που αναβλύζει στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα