Ζβέρεφ: Η ΑΤΡ τον αθωώνει για την υπόθεση κακοποίησης της πρώην συντρόφου του.

Newsroom
Ζβέρεφ: Η ΑΤΡ τον αθωώνει για την υπόθεση κακοποίησης της πρώην συντρόφου του.
Αθώος κρίθηκε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ για τις εις βάρος του καταγγελίες περί ξυλοδαρμού της πρώην συντρόφου του Ολια Σαριπόβα. 

Η ΑΤΡ εδώ και 15 μήνες καθυστερούσε να λάβει απόφαση και σήμερα ανακοίνωσε πως από τις έρευνες που έκανε δεν προκύπτει κάτι κι έτσι δεν θα τιμωρήσει τον Γερμανό τενίστα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Lake Forest Group που ανέλαβε την έρευνα, συνομίλησε με τη Σαριπόβα, με τον Ζβέρεφ, καθώς και 24 ακόμα άτομα από τον κύκλο του πρώην ζευγαριού, ενώ σύλλεξε και όσα στοιχεία μπορούσε, μηνύματα, φωνητικά και γραπτά, καθώς και φωτογραφίες.

Μετά από 15 μήνες έρευνας, από το υλικό που εξετάστηκε δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία που να ενοχοποιούν τον τενίστα, ενώ κρίθηκε πως υπήρχαν και κάποιες αντιφάσεις στις μαρτυρίες της πλευράς της Σαριπόβα.

"Η σοβαρότητα και η περιπλοκότητα των ισχυρισμών αυτών, απαιτούσαν πολύ μεγάλη σχολαστικότητα στην ερευνητική διαδικασία και σημαντικές πηγές. Χρειάστηκε επίσης να απευθυνθούμε σε ειδικούς ερευνητές, κάτι καινούργιο για την ΑΤΡ", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ATP, Μασιμο Καλβέλι.

"Τελικά πιστεύουμε πως η εξοντωτική διαδικασία ήταν απαραίτητη, ώστε να φτάσουμε σε ένα εμπεριστατωμένο αποτέλεσμα. Επίσης έδειξε την ανάγκη να είμαστε πιο υπεύθυνοι σε ζητήματα μέτρων προστασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που πήραμε τα μέτρα αυτά, ενώ έπεται ακόμα πολλή και σημαντική δουλειά", κατέληξε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα