Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ 2-1: Άτυπη ρεβάνς και τίτλος στο Άμπου Ντάμπι

Newsroom
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-1 στο Άμπου Ντάμπι, κατακτώντας τον τίτλο στο τουρνουά επίδειξης στο Mubadala WTC.

Ακριβώς ένα μήνα μετά το πολυσυζητημένο αγώνα τους στο ATP Finals στο Τορίνο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-2, 4-6, 6-2 και κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά επίδειξης Mubadala στο Άμπου Ντάμπι, κλείνοντας με μια επιτυχία το 2022. Πήρε μια άτυπη ρεβάνς ο 24χρονος Τσιτσιπάς για την ήττα στο Τορίνο, που τον άφησε εκτός ημιτελικών.

Είναι το μοναδικό από τα επτά συνολικά παιχνίδια που έγιναν στο τουρνουά που χρειάστηκε να παιχθεί 3ο σετ. Μάλιστα σε κάποιες στιγμές, κυρίως στο 2ο σετ, περισσότερο έμοιαζε με επίσημο αγώνα, καθώς ο Ρούμπλεφ έψαχνε απάντηση στο χαμένο 1ο σετ.

Ο αγώνας

Ο Τσιτσιπάς άρχισε τον αγώνα, όπως τον χθεσινό ημιτελικό με τον Ρουντ, 30-40 και break στο 1ο game, μετά love game και 2-0. Όμως συνέχισε στους ίδους ρυθμούς κόντρα στον εκνευρισμένο Ρούμπλεφ, ξανά 30-40 και 2ο break για το 3-0, φθάνοντας στο 4-0.

Ο Ρώσος με δικό του love game έκανε το 4-1, για να ακολουθήσει ένα μικρό θρίλερ στο 5ο game. O Ρώσος έχασε τρεις ευκαιρίες για break και ο Τσιτσιπάς έκλεισε το game στο 4ο αβαντάζ, για το 5-1. Εκεί ουσιαστικά «κλείδωσε» και το 1ο σετ, που το «σφράγισε» με άσο για το 6-2.

Ο αγώνας στο 2ο σετ θύμιζε περισσότερο επίσημο παιχνίδι, παρά αγώνα επίδειξης. Ο Ρούμπλεφ ανέβασε την απόδοσή του, θέλοντας να απαντήσει. Οι παίκτες κράτησαν το σερβίς του μέχρι το 9ο game, με τον Ρούμπλεφ στη μοναδική ευκαιρία να πετυχαίνει το break για το 6-4.

Το 3ο σετ ήταν καρμπόν του πρώτου, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κυριαρχεί. Με δύο σερί break και διατηρώντας το δικό του σερβίς έφθασε στο 4-0, την ώρα που ο Ρούμπλεφ είχε αρχίσει ξανά τα πολλά λάθη.

Ο Τσιτσιπάς, έφθασε στο 5-1, ο Ρούμπλεφ μείωσε σε 5-2, σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς άλλαξε ρακέτα για 3η φορά, με τον Ρώσο να δυσανασχετεί προσωρινά. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για τον τίτλο και το κατάφερε με τέσσερις σερί πόντους για το 6-2 και την τελική επικράτηση, με τους παίκτες στο τέλος να αγκαλιάζονται.

*Στον αγώνα για την 3η θέση ο Κάσπερ Ρουντ νίκησε τον Κάρλος Αλκαράθ με 6-1, 6-4.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα