Φέντερερ: «Δεν αποκλείω την προπονητική στο μέλλον»

Newsroom
Φέντερερ: «Δεν αποκλείω την προπονητική στο μέλλον»
Ο Ρότζερ Φέντερερ από το Τόκιο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον δούμε να προπονεί τενίστες στο μέλλον.

Στο Τόκιο βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε τα σχέδιά του για το μέλλον, αναφορικά με το τένις.

«Τώρα βλέπω πως οι παίκτες προσπαθούν να μείνουν όσο περισσότερο μπορούν στο tour. Αυτό που συνέβη, είναι πως οι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει πως κάποιες φορές είναι καλύτερο να σταματούν. Μπορούν να απουσιάσουν από το tour για 3, 6 μήνες, ή ακόμα και έναν χρόνο, και μετά να επιστρέψουν. Κάποιες φορές πρέπει να ξεκουράζεσαι, γιατί το tour είναι πολύ απαιτητικό» είπε αρχικά για το ψυχολογικό κομμάτι ενός επαγγελματία τενίστα και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ δύσκολο να ταξιδεύεις συνεχώς και να προπονείσαι συνέχεια, πολλές φορές και με τζετ λαγκ. Κανείς δεν θα παραδεχτεί ότι είναι κουρασμένος, γιατί αυτό θα σε κάνει να φανείς πιο ευάλωτος. Γι' αυτό και πολλές φορές οι παίκτες ολοκληρώνουν τις καριέρες τους και έχουν ψυχολογικά προβλήματα, όλη τους τη ζωή συνήθισαν να είναι δυνατοί, αλλά οι επαγγελματίες παίκτες είναι και αυτοί άνθρωποι, δεν είναι μηχανές.»

Για το ενδεχόμενο να δοκιμάσει να παίξει άλλα αθλήματα είπε πως: «Φοβάμαι λίγο να δοκιμάσω άλλα αθλήματα. Τα γόνατά μου δεν είναι ακόμα σε κανονική κατάσταση. Τώρα θέλω να ταξιδέψω. Έχω κανονίσει διακοπές με την οικογένειά μου και θέλω να περάσουμε όμορφα. Θα πάμε τα παιδιά στην Αφρική. Παλιότερα οι διακοπές ήταν να χαλαρώνω, μετά από πολλούς μήνες τένις. Τώρα οι διακοπές μου μπορούν να είναι πιο περιπετειώδεις»

Κι εκεί ήρθε η ερώτηση για την προπονητική όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον δούμε σε αυτό το πόστο. «Έχω 4 παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και πολλά συμβαίνουν τώρα στην καθημερινή μου ζωή, οπότε δε νομίζω να το κάνω άμεσα. Αλλά ποτέ δεν λέω ποτέ. Αν κάποιος νέος Ελβετός τενίστας έρθει και μου ζητήσει τη στήριξή του ή μια συμβουλή, θα τον βοηθήσω με χαρά» είπε.

 

Τελευταία Νέα