Χάλεπ: Βρέθηκε ντοπέ στη διάρκεια του US Open

Newsroom
Χάλεπ: Βρέθηκε ντοπέ στη διάρκεια του US Open
Η Σιμόνα Χάλεπ βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας, έπειτα από έλεγχο αντι-ντόπινγκ στη διάρκεια του φετινού US Open και της επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός.

Σε προσωρινό αποκλεισμό προχώρησε ο διεθνής οργανισμός ακεραιότητας του τένις (International Tennis Integrity Agency) προς τη Σιμόνα Χάλεπ, που βρέθηκε «θετική» στην απαγορευμένη ουσία Roxadustat κατά τη διάρκεια του US Open, τον προηγούμενο μήνα.

Ο ΙΤΙΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή (21/10) την απόφαση για τη Ρουμάνα τενίστρια, κάτοχο δύο τίτλων σε Grand Slam.

Η Χάλεπ έχει να αγωνιστεί από το US Open και την ήττα της από την Ντάρια Σίγκνουρ στον 1ο γύρο. Εκεί πέρασε από έλεγχο και το αποτέλεσμα του α' δείγματος βρήκε να έχει κάνει χρήση της ουσίας Roxadustat, που περιέχεται σε φάρμακο για την αναιμία.

H 31χρονη Ρουμάνα, πρώην Νο.1, μετά εκείνο το παιχνίδι ανακοίνωσε πως σταματά τους αγώνες της αυτή τη σεζόν, για να προβεί σε επέμβαση στη μύτη για να βελτιώσει την αναπνοή της.

«Σήμερα αρχίζει ο σκληρότερος αγώνας της ζωής μου: η μάχη για την αλήθεια» σημειώνει η Σιμόνα Χάλεπ, σε δήλωση στα social media.

Και συμπλήρωσε «Σε όλη μου την καριέρα, η ιδέα να "κλέψω" δεν πέρασε ούτε μία φορά από το μυαλό μου, καθώς είναι εντελώς αντίθετη με τις αξίες, με τις οποίες γαλουχήθηκα. Απέναντι σε μία άδικη κατάσταση, αισθάνομαι απόλυτα μπερδεμένη και προδομένη» αναφέρει η Ρουμάνα πρωταθλήτρια.

Η Χάλεπ βρέθηκε επί συνολικά 64 εβδομάδες στο Νο1 του κόσμου. Έχει κατακτήσει στην καριέρα της συνολικά 24 τίτλους, μεταξύ των οποίων δύο Grand Salm, το Ρολάν Γκαρός του 2018 και το Γουίμπλεντον του 2019.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα