Σάκκαρη: Η Κουντερμέτοβα την απομακρύνει από το WTA Finals

Σάκκαρη: Η Κουντερμέτοβα την απομακρύνει από το WTA Finals
Στην Γουαδαλαχάρα η Μαρία Σάκκαρη πρέπει να κάνει την υπέρβαση ώστε να μπει στην 8αδα του Race για το WTA Finals.

Ο πρόωρος αποκλεισμός της Μαρίας Σάκκαρη την έχει βάλει σε μπελάδες όσον αφορά την πρόκριση στο WTA Finals.

Η ήττα της από την 21χρονη Αλίσια Παρκς, σε συνδυασμό με την πρόκριση της Κουντερμέτοβα στα προημιτελικά του τουρνουά στο Μοναστίρ της Τυνησίας, έβγαλε εκτός 8αδας για το Τέξας την Ελληνίδα τενίστρια. Η Ρωσίδα πέρασε για 19 πόντους την Σάκκαρη και πλέον πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο μακριά θα φτάσει στο τουρνουά.

Αν φτάσει ως την κατάκτηση του τίτλου, τότε θα πάει στους 2.776 βαθμούς, ενώ η Σάκκαρη έμεινε στους 2.537, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον ημιτελικά και η Κουντερμέτοβα να αποκλειστεί πρόωρα από την Γουαδαλαχάρα (έχουν δηλωθεί και οι δύο στο τουρνουά).

Εκ των πραγμάτων λοιπόν η διοργάνωση στο Μεξικό (17-23 Οκτωβρίου) αποτελεί έναν «τελικό» για την Σάκκαρη που αν θέλει να πάει στο Τέξας για το τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, εκτός κι αν αποφασίσει τελευταία στιγμή να πάει να παίξει στο Σαν Ντιέγκο την άλλη εβδομάδα, εκεί όπου ήδη έχει δηλώσει συμμετοχή η Κουντερμέτοβα και θα έχει την ευκαιρία να συγκεντρώσει κι άλλους βαθμούς.

Το ιδανικό σενάριο πάντως για την Μαρία, που θα παραμείνει στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι να αποκλειστεί σήμερα (7/10) η Κουντερμέτοβα από την Γαλλίδα Παρί ώστε να παραμείνει αυτή η διαφορά των μόλις 19 βαθμών, κάτι που αν γίνει, τότε θα έχει βάσιμες ελπίδες. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να μην αποκλειστεί νωρίς και την ίδια ώρα πάει τελικό μία εκ των Μπένσιτς, Μπαντόσα και Κις που ακολουθούν στη κούρσα για την τελευταία θέση για το WTA Finals.

Ηδη έχουν τσεκάρει εισιτήριο οι Σβιόντεκ και Ζαμπέρ, ενώ σίγουρες πρέπει να θεωρούνται και οι Πεγκούλα, Γκοφ, Γκαρσία, Κασάτκινα και Σαμπαλένκα.

 

Τελευταία Νέα